Başbakan Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

Başbakan Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan yayınladığı mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi, hiç kuşkusuz, aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Milletimiz, bu tarihte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak “hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesini yönetmiştir. Kurtuluş Savaşımıza kumandanlık eden Meclisimiz, birlik ve beraberliği tesis ederek, İstiklal Marşımızı kabul ederek, Ankara'yı başkent ilan ederek, Cumhuriyetimizi kurarak geleceğin güçlü Türkiye'sinin temellerini atmıştır” dedi.

BÜTÜN ÇOCUKLARA BARIŞ DİLEDİ

Kurucu Meclisin, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutarak, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücü, hiçbir yönetimi, hiçbir vesayeti tanımayacağını ilan ettiğine ve tam bağımsızlık yolunda dev bir adım atığına değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye, o tarihten bu yana, milli egemenliğine sahip çıkmış, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış, hemen her alanda elde ettiği tarihi başarılarla birlikte bölgesine model teşkil eden, bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Türkiye bugün de, tarihi tecrübesine yaraşır bir sorumlulukla, geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

''EN BÜYÜK ARZUMUZ ÇOCUKLARIMIZA PARLAK BİR GELECEK HAZIRLAYABİLMEK''

En büyük arzumuz, milli egemenliğimizin sembolü haline gelen çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. İnanıyorum ki, bugüne kadar ülkemizin önünde yeni ufuklar açan Yüce Meclisimiz, daha sivil, daha özgürlükçü bir anayasayı yürürlüğe koyarak, demokrasisini güçlendirecek ve çocuklarımıza çok daha aydınlık bir gelecek armağan edecektir. Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini şükranla, rahmetle yad ediyor; aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutladığım bu anlamlı günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”