Başbakan Erdoğan'dan memura kötü haber

Başbakan Erdoğan'dan memura kötü haber

Hükümet, 2.6 milyon memurun beklediği zam teklifini dün açıkladı. Hükümet, 2012'nin ilk 6 ayı için yüzde 3, ikinci 6 ayı için yüzde 3, ikinci yıl için de yüzde 2+3 teklif etti. Memur ise teklifi yok saydı.

HÜKÜMET İLK TEKLİFİNİ YAPMIŞ OLDU

Hükümet nisan ayının sonunda başlayan memurla zam pazarlığında ilk teklifini yaptı. Yaklaşık 2.6 milyon memuru ve 1.8 milyon emekliyi ilgilendiren maaş zammı teklifinde hükümet, bu yılın ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı için de yüzde 3 olmak üzere yüzde 6'lık maaş zammı önerdi. Aynı teklifin 2013'ü kapsayan kesimi için de ilk altı ay için yüzde 2 ve ikinci altı ay için de yüzde 3 olmak üzere yüzde 5'lik zam önerisi geldi. İş Güvenliği tasarısı ve toplu iş ilişkileri tasarısı gibi devrim niteliğinde yasal düzenlemelerle uğraşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün memur konfederasyonlarına ilk zam teklifini yapmış oldu.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması - Video

ERDOĞAN: YUNANİSTAN GİBİ OLURUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Tayyip Erdoğan, memura 3+3 zam teklifiyle ilgili olarak "Çalışma Bakanlığımız ve sendikalarımızın çalışmaları devam ediyor. Şu anda memura bir grev hakkı ben bu noktada görmüyorum. Biz enflasyona işçimizi ve memurumuzu ezdirmedik ezdirmeyiz. Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak zorundayız. Eğer bir zaafa uğrarsa bizim akıbetimiz de bir Yunanistan bir İspanya gibi olur. Biz Türkiye'yi akıbete mahkum edemeyiz. Şu anda mali disiplin hakimse bu hesaplar iyi yapıldığı için olmuştur. Sendikalar yüzde 100 zam talebinde bile bulunmuştur. Burada aklı selimi ön plana çıkartarak 9 yıl boyunca bu süreci nasıl yürüttüysek bundan sonra da bunu yürüteceğiz. Hesaplar yapıldı, yoksa Yunanistan gibi oluruz" dedi.