Başbakan Erdoğan'ın fetih mesajı

Başbakan Erdoğan'ın fetih mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

FATİH SULTAN MEHMET'İN EMANETİ: İSTANBUL

Başbakan Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'in emaneti İstanbul'un, Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da en önemli iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi olarak cazibesini her geçen gün artırdığını belirterek, dünyanın da kültür başkentleri arasındaki saygın yerini aldığını kaydetti.

FETHİN 561. YIL DÖNÜMÜ

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, insanlık tarihinin en eski merkezlerinden olan İstanbul'un yönetim, kültür, sanat, ticaret ve inanç merkezi olarak çağlar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yaptığını kıtaları, kültürleri, medeniyetleri doğu ile batıyı birleştirdiğini belirtti.

DÜNYA TARİHİNİN EN ÖNEMLİ HADİSESİ

İstanbul'un fethinin askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu "kutlu fethin" dünya tarihinin de en anlamlı hadiseleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın fetih mesajı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KUTLAMA MESAJI

Başbakan Erdoğan, fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet Han'ın askeri dehası, eşsiz savaş stratejisi ve fetih sonrası adil ve hoşgörülü yönetimiyle dünyanın en büyük liderleri arasında yerini aldığını vurguladığı mesajında şunları kaydetti:

"Fatih'in bizlere emaneti olan İstanbul, ülkemizin olduğu kadar dünyanın da en önemli iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi olarak cazibesini her geçen gün artırmaktadır. Güzellikleriyle nice şaire, yazara, sanatçıya ilham kaynağı olan İstanbul, bir sanat, kültür, bilim ve eğitim merkezi olmasının yanı sıra turizm potansiyeliyle, uluslararası kongre ve fuarlarıyla, sportif etkinliklerle dünyanın en önemli kültür başkentleri arasındaki saygın yerini almıştır. Hükümet olarak temellerini attığımız 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi prestij projelerle İstanbul'u marka şehir olarak daha yükseklere taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bu düşüncelerle İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmetle, minnetle yad ediyor, bu kutlu gün dolayısıyla İstanbulluları ve bütün vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."