Başbakan Erdoğan'ın Kırıkkale mitingi konuşması

Başbakan Erdoğan, partisinin Kırıkkale'de düzenlediği mitingde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın Kırıkkale mitingi konuşması

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

"Büyük devlet Çankırı'ya okula yaparken, Somali'ye hastane yapan devlettir. İşte 12 yıldır bu büyük milletle beraber yürüyoruz. Siz bize güç verdiniz, siz bize yol gösterdiniz, siz bizim istikametimizi belirlediniz.

'AK PARTİ 77 MİLYONUN PARTİSİ'

Biz insanı insan olduğu için severiz. ..Biz Ak Parti'yiz. Ak Parti, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gelen bir parti. Bizim dinimizde Türk Kürt ayrımı var mı, AK Parti unsurların değil tüm Türkiye'nin partisi, 780 bin kilometrenin partisidir. AK Parti, 77 milyonun partisidir. Dünya üzerinde her insana can olarak, Allah'ın kulu olarak baktık.

'BİRİLERİ YIKMANIN MÜCADELESİNİ VERİYOR'

Birileri yıkmanın mücadelesini veriyor, başkaları tahrip etmenin mücadelesini veriyor, varsın versinler. Ama bilesiniz ki hesabın üzerinde bir hesap var, kaderin üstünde bir kader var. Bu fitneyi fesadı milletin içine sokanlar bunun hesabını er veya geç vereceklerdir.

'BİZ LAF DEĞİL İCRAAT ÜRETTİK'

Biz inşa eden imar eden olduk öyle devam edeceğiz. Biz laf değil icraat ürettik. Kara kışta kapısının önüne paletli ambulans gelen hanım kardeşim ben laf değil icraata bakarım. Sanayici kardeşim, Konya'dan Ankara'ya hızlı trenle gelen öğrenci kardeşim ben laf değil icraata bakarım.

'BEN DE O ZAMAN BİZ FERHAT'IZ DEMİŞTİM'

Van-Bitlis arasındaki kara yolu çile yolu idi. Oranın temelini attığımızda bu bitecek mi diye sormuşlardı. Ben de o zaman Biz Ferhat'ız demiştim. Elmadağ yolu da çile idi. Buralar ölüm kavşakları idi. Buraları gören "Ben laf değil icraata bakarım" diyecek.

'MUHALEFET PARTİLERİ BURAYA KAÇ KEZ GELDİLER'

Ankara-Kırıkkale arası 70 kilometre, muhalefet partileri buraya kaç kez geldiler. Kaç gez gelip derdinizi dinlediler. 100'ün üzerinde başkenti dünyada gezdik dolaştık. Ülkeyi şehirleri ziyaret ettik. Ama onlar 70 km mesafedeki yere gelemediler. Sivas'tan öteye de pek gidemezler Hakkari Van'a gidemezler.

'ŞİMDİ KASET SİYASETİ YAPIYOR'

Bunların siyaseti kaset siyaseti. CHP Genel Müdürü kasetle geldi kasetle gideceği günü bekliyor. MHP Genel Başkanı da kasetle tehdit edildi şimdi kaset siyaseti yapıyor.

'BİZ DEVREYE GİRDİK, YASAKLADIK'

Sakarya'da Kocaeli'nde deprem oldu, batırdınız, bankaları batırdınız, bankaların görev zararı 42 milyar oldu. CHP'nin Genel Başkanı için MHP'nin vekilleri için kasetler çıkardılar, biz anında devreye girdik yasakladık.

'CHP VE MHP'NİN RUH İKİZİ PENSİLVANYA'

CHP ve MHP ruh ikizidir, bunların yanına da birini daha buldular. Şimdi 3'lü oldular, 3. Pensilvanya. Bunlar 17 Aralık'ta darbe yapacaklardı olmadı, 25 Aralık'ı denediler, Ocak'ı denediler o da tutmadı. Şimdi hesapları da bizi yüzde 30'un altına indirip Nisan ayında hükümeti devireceklermiş.

'BİZE LANET OKUYORLARMIŞ'

Yeni öğredim, bazı ablalar dolaşıyormuş, Bunlar Türkiye'nin büyümesinden mi rahatsız oldular. Üniversiteye giden kardeşlerimize başörtüsü için füruattandır dedi. Yeri geldiğinde bir kadeh de atabilirsiniz dedi. Bunlar gece yarıları çocukları kaldırıp beddua seansları yaptırıyorlarmış, bize lanet okuyorlarmış. Bu bumerang gibi döner sahibini bulur.

'ÇARKÇI BAŞI KEMAL...'

MHP'ye oy veren kardeşlerimiz, bu kişi kaç dönemdir partisinin başında. Aldığı oylar ortada. Geçmişte iktidar olduğu dönem de ortada. Çarkçıbaşı Kemal' gelince, bu kişinin geçen yıl konuştuğu başka şimdi başka, dün konuştuğu başka bugün başka.

'MHP HALA PENSİLVANYA'DAN KORKUYOR'

Pensilvanya Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyor. Bu bir çete, örgüt, Bunlar oturdu anlaştılar. Ama istedikleri gibi olmadı. Buldukları aday şimdi çok sinirli. Vatandaş cevabı 30 Mart'a verecek. MHP 450 mensubu dinlenmiş tık yok. MHP'nin önemli isimleri dinlenmiş hala ses yok. Türkiye'nin en önemli noktaları dinlendiği halde MHP hala Pensilvanya'dan korkuyor.

'MİT TEŞKİLATINA ALÇAK HAİNCE SALDIRIYORLAR'

Türkiye'nin MİT teşkilatına alçak haince saldırıyorlar. Türkiye'nin en stratejik noktalarını dinliyorlar dünyaya servis ediyorlar MHP hala susuyor. Milliyetçiliğini şimdi göstermeyeceksin de ne zaman göstereceksin. Kurban derilerini, himmet adı altında makbuzsuz toplanan paraları, yaptıklarının tek tek hesabı sorulacak. Kardeşlerim sakın ha bunların dersanelerinde çocuklarınızı bırakmayın. Bunların okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Yıllık rantları burdan bir milyar dolardı. Bu para gidince hoplamaya zıplamaya başladılar.

'KIRIKKALE'DE BÖLÜNMÜŞ YOLU 8 KAT ARTIRDIK'

Kırıkkale'yi hızlı trene kavuşturuyor, hızlı trenin kavşak noktası haline getiriyoruz. 9 yıl sonra Ankar'dan İzmir, Konya, Sivas, hızlı tren hatları tamamen bitmiş olacak. Kırıkkale Malatya demiryolunu da elektrikli hale getiriyoruz. Kırıkkale Sivas demiryolu dahil yapımı devam eden demiryolu projelerinin toplam 7 katrilyon liradır. Kırıkkale karayolunda da kavşak noktası haline geldi. İktidara gelene kadar Kırıkkale'de bölünmüş yol 29 kilometre iken biz 8 kat artırdık ve 200 kilometrenin üzerine çıkardık. "