Başbakan Erdoğan'ın Kırklareli konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Kırklareli konuşması

Başbakan Erdoğan 'ın seçim mitinglerinde bugünkü durağı Kırklareli'ydi. Cumhuriyet Meydanında halka seslenen Erdoğan, muhalefeti eleştirdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"CHP kaset siyaseti, MHP hakaret siyaseti, BDP gerilim siyaseti, AK Parti eser siyaseti yapar, farkımız bu. AK Parti'nin siyaseti eser siyasetidir. Onlar laf üretir biz eser üretiriz. Yaptığımız okullar, açtığımız okullar bizi anlatıyor. Onlar yaptıklarıyla iftiralarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Biz yaptığımız eserlerle ayakta duruyoruz. Bu şehrimiz maalesef ihmal edilmiş. CHP'nin anlayışında belediyeciliği bulamazsınız. Biz hastanelerde eskiden sırada bekliyorduk. Bizim siyasetimizde insan çok önemli.

"ESKİDEN GAZETELER MASKE DAĞITIYORDU"

Kırklareli'nde bunların kaç tane eseri var. Yalova'dan su getireceğiz dediler. Getirdikleri su iki tanker...Biz İstanbul'un su sıkıntısını giderdik. İstanbul'u dünyanın sayılı temiz kentleri arasına koyduk. Bugün 73 ilimizde artık doğalgaz var. Modern dünya ne ise Türkiye de bunu yaşamaya başladı. Eskiden gazeteler maske dağıtıyordu. Hava kirliliğinden dolayı.

"İŞLERİ GÜÇLERİ AYM'YE GİTMEK"

Bu arada HSYK ile ilgili bir yasal düzenleme var. Resmi gazetede yayınlanmadan bununla ilgili Anayasal Mahkemesi'ne müracaat edilemez. Bu CHP güya içlerinde hukukçular da var. Kim verdiyse bu aklı yine Pensilvanya'dan mı geldi bilmiyorum. Anayasa Mahkemesi reddetti. Bir daha yaptılar eksik belge verdikleri için reddetti. Biz de diyoruz ki bu işlerin yolu milletten geçer. Bunların işi gücü Anayasa Mahkemesi'ne gitmek. 29 gün sonra boyunun posunun ölçüsünü alacaksın.

"SENİ RAHŞAN AFFIYLA KURTARDILAR YA..."

Şu anda bölgemizde son derece önemli gelişmeler yaşanıyor. Ancak işte bu muhalefet içeride kurduğu tuzaklarla Türkiye'nin enerjisini, birikimini bloke etmeye çalışıyor. İftira ile dedikodu ile montaj kasetlerle muhalefet Türkiye'yi dünya gündeminden koparmaya çalışıyor. Biz muhalefetin yapay gündem tuzağına düşersek bu ülkeyi büyütemeyiz. CHP'nin genel müdürü koltuğa oturalı 4 yılı geçti. 4 yıl boyunca söylediği tek bir doğru cümle var. Yalancıdan, hırsızdan başbakan olmaz diyor. İşte bunun için Başbakan olamıyor ve olamayacak. Hırsızlık, yolsuzluk bunlarda. Baskı zulüm ayrımcılık bunlarda. Seni Rahşan affıyla kurtardılar ya.

"PENSİLVANYA'DAKİ ZAT CHP'Yİ KUKLA GİBİ OYNATIYOR"

CHP Pensilvanya'daki o zat tarafından idare ediliyor. Pensilvanya'daki o zat CHP'yi kukla gibi oynatıyor. Pensilvanya'daki o zat bir röportajında Cebrail parti kursa ona oy vermem diyor. Şimdi ise bütün kibriyle CHP'yi desteklemeye çalışıyor. Türkiye'yi karıştırıyor. Planları şu; Ak Parti 30 Mart'ta yüzde 35'in altına düşürülecek Nisan'da da yeni parti kurulacak. Bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenler karşısında millet koruma görevini bize verdi. Adaleti işleyemez duruma düşürmeye kalkıyorlar. Yargı iş göremez hale getirmeye çalışıyorlar.

Erdoğan: Pensilvanya CHP'yi kukla gibi oynatıyor - izle

"DARBE GİRİŞİMİ BENİ DEĞİL TÜRKİYE'YE HEDEF ALIYOR"

Biz yaptığımız düzenlemeleri, çıkardığımız yasaları paralel yapının oyununu bozmak için çıkardık. Ancak CHP bunlara destek veriyor. Bu darbe girişimi benim şahsımı yada Ak Parti'yi değil, direkt milleti hedef alıyor. Büyük Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyor. İnşallah milletim 30 Mart'ta bunlara gereken dersi verecek hiç endişe etmiyorum. Türkiye'de şu anda cumhuriyet tarihinin en çirkin darbe girişimi yaşanıyor.

"İNLERİNE GİRİP, ÇIKARACAĞIZ"

Cumhurbaşkanımızı, beni, Meclis Başkanımızı, Genelkurmay Başkanımızı dinlemişler ama şimdi açıklamıyorlar. Ama bunların inine gireceğiz çıkaracağız. Verdiğiniz ulusal güvenlik görevini yerine getireceğiz. Ak sütü lekeleyenlere bu imkanı vermeyeceğiz. Yargıyı kilitlemeye adalet dağıtamaz konuma çekmeye çalışıyorlar. HSYK Yasasını paralel yapının baskısından kurtarmak adalette bağımsızlık tarafsızlığı sağlamak için düzenledik. Ortada şantaj ve tehdit varken yargı buna sessiz kalıyor. İnternet yasasını sadece bu dinlemeleri ortadan kaldırabilmek amacıyla yaptık.

"PARALEL DEVLETİN HESABI AĞIR OLACAK"

Türkiye'de göreve geldiğimizde 26 tane havaalanı vardı, şimdi ise 52... Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde 6100 km yol yapılmıştı biz 11 yılda 17.000 km bölünmüş yol yaptık. Merak ediyorum acaba bu CHP'nin genel müdürü Marmaray'dan geçti mi? Çünkü buna da karşıydılar. 3. havalimanının maliyeti 46 milyar dolar. Cebimizden 5 kuruş çıkmıyor. Konsorsiyum 5 firma. Dev havalimanlarınız varsa büyüksünüz. Bir ülke bunlarla efsane haline gelir. Bu paralel yapı 'yolsuzluk' dedi 'ihanet' dedi, yıpratıyor. Devlet içinde devlete müsade etmeyiz, hesabını görürüz. Bu paralel devletin hesabı çok ağır olacak.

"SİLAH TÜCCARLARI RAHATSIZ"

Unutmayın meyve veren ağaç taşlanır. Ülkemin dağlarına kırlarına bahar geldi. Terör meselesini çözüm yoluna koyduğumuz için bize saldırıyorlar. Artık şehit haberleri gelmiyor. Silah tüccarları bundan çok rahatsız. Terör meselesini çözüm yoluna koyduğumuz, Türkiye'yi büyütmeye çalıştığımız için bize saldırıyorlar. Büyümede ilk 5'in içerisindeyiz, ihracatımız sürekli artıyor, bu onları rahatsız ediyor. Bütün saldırılara ve oynanan oyunlara dur diyecek sizsiniz.

"YA YENİ TÜRKİYE YA ESKİ TÜRKİYE"

Türkiye'nin önünde 2 seçenek var. Ya eski ya da yeni Türkiye olacak. 10 Milyon tablet bilgisayarın ihalesini yapıyoruz. Molotof Kokteyli ile dolaşan değil, kitapla bilgisayarla dolaşan gençlik yetiştiriyoruz

Ayrıntılar geliyor...