Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa konuşması

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partililere seslendi. Mitingte konuşan Erdoğan, Said Nursi'nin ismini kullanmayan Fethullah Gülen'e yüklendi.

"SAİD NURSİ'NİN ADINI AĞZINA ALAMAZ"

"Said Nursi'ye en ağır zulmü yapan CHP zihniyetiyle Pensilvanya'daki zat birlikte hareket ediyorlar. Pensilvanya'daki zat Said Nursi ismini ağzına almaz. Son zamanlarda Piri Mugan der. Pensilvanya'daki zat, Kürt olduğu için Said Nursi'den uzak kaldığını bizzat kendisi ifade eden bir zattır. Bunlara Said Nursi'nin sözü ile cevap vermek istiyorum: Zalimler için yaşasın cehennem."

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa konuşması

ERDOĞAN'IN URFA KONUŞMASI

Güneydoğu'daki şehirlerimiz yıllarca hizmetten uzak kaldı buralara yol, okul, hastane yapılmadı. Şu ana Şanlıurfa'ya 18 Katriyon yatırım yapıldı.

Çözüm sürecini demokratik yollarla çözmeye karar verdik, her türlü engellemeye karşı azimle devam ettik. Bu yola canımızı koyduk bu acı meseleyi mutlaka çözeceğiz.

"SAİD NURSİ'YE ZULÜM EDENLERLE PENSİLVANYA BİRLİKTE HAREKET EDİYOR"

Şanlıurfa misafirine, Said Nursi'ye sahip çıkarak tarih yazdı. Hayatı boyunca Said Nursi'ye zulm edenler, dirisine bile tahammül edemediler. İşte o zihniyet CHP zihniyetidir. Said Nursi'ye zulüm edenlerle Pensilvanya'daki zat beraber hareket ediyorlar.

Sevgili paygamberimiz Miraç'tan indirip kamyona bindiriyorlar. O dizinin seneryasunu kim onaylıyor biliyormusunuz Pensilvanya'daki zat. O dizi sadece peygamberimize değil Kürt kardeşlerimize de hakaret ediyorlar.

Pensilvanya bu CHP ve MHP'yi çok kötü oyuna getirdi. Yargı, emniyet elimizde, montajlar var bizde diye onlarla dalga geçirdi.

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

Kılıçdaroğlu'ndan olsa olsa Tahtakale'de kasetçi olur. Sen kimsin ki Türkiye'nin Başbakanı'nı yargılıyorsun. Demek ki Pensilvanya'daki zattan talimat almış. Bunlara Said Nursi'nin sözü ile cevap vermek istiyorum: Zalimler için yaşasın cehennem.

Siyaset sandıkta yapılır. Şantajla, tehditle, yalanla, montajla siyaset yapılmaz. Bu millet 30 Mart'ta butün bu tuzaklara cevap verecek.

"BUNLARIN DERDİ İDEOLOJİ"

Ey CHP sen hizmetlerini anlat bu millete. Şanlıurfa'ya geldi mi, gelemez, onlar kumsalda siyaset yapmaya devam etsin, biz 780 bin km'lik toprakta siyaset yapacağız.

Gelin bu seçimde BDP'ye cevap verin. Sizi kim büyükşehir yaptı biz yaptık. Bu üç partide Şanlıurfa'nı büyükşehir olmasına karşı çıktı. Çünkü bunların derdi ideoloji.

DEVLET YURTLARINA ÇAĞRI

AK Parti aynı yerde duruyor. Sizin hocanınz akşam bir başka sabah bir başka. Aynı bu CHP gibi, MHP gibi. Bu paraleller korkmaya başladı. Aynı 28 Şubat'taki gibi ikna odaları kurdular. İkna olmazlarsa işten, okuldan, yurttan atıyorlar. Şimdi bunların evlerinde, yurtlarında kalan öğrencilere sesleniyorum. Bütün Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki yerler tespit edildi. Sizleri bunların eziyetlerine muhtaç bırakmayacağız. Her şeyimiz hazır.