Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması

Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin TOKİ ile ilgili iddialarına çok sert çıkarak 'Sizin zamanınızda TOKİ diye bir şey kalmamıştı. Saat 11.00'da işe gelip saat 15.00 - 16.00'da işi bırakıyorlardı' dedi.

CHP liderinin 'Seçimler sonrasında muhalefeti sindirme projesi uygulanacak' iddialarına da tepki gösteren Erdoğan, 'siyaseti bırak, falcılık yap' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Konuşmamın hemen başında Kahramanmaraş Afşin'de meydana gelen heyelandan ötürü hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başbakan yardımcım, Enerji Bakanımız ve milletvekillerimiz oradalar. Heyelan altında kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmalarını yürütüyoruz.

TBMM çok önemli kanunları çıkardı. Şubat ayında Polisimizi askerlik görevinden muaf tutan kanunu, Adli Tıp'ın yapısını düzenleyen kanunu, Yargıtay ve Danıştay'a üye sayısının arttırılması kanunlarını çıkardık.

BORCUNUZU TEMİZLEYE TEMİZLEYE..

2010 yılı Kasım ayı işsizlik rakamı açıklandı ve yüzde 11 olarak gerçekleşti. Yani işsizlikte geçen yıla göre 2.1 oranıyla gerileme yaşandı. Şu an itibariyle IMF'e borcumuz 5.5 milyar dolara geriledi. Bu borç biz iktidara geldiğimizde 22.5 milyar dolardı. MHP, DSP, ANAP döneminden borcu 23.5 milyar dolar olarak borç aldık. Onlar borçlandı biz de onların borçlarını temizleye temizleye buraya kadar geldik.

8 YIL BOYUNCA ÇALIŞMALARI ENGELLEDİLER

Türkiye'de bazı siyasi partiler seçim sandığının kapanmasının ardından uzun bir tatile çıkarlar. Biz bugüne kadar çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. bizim bu heyecanımızı anlamayan muhalefet 8 yıl boyunca çalışmaları engellemek komisyonları ve genel kurulu sözlü ve fiili şiddetle engellemeye çalıştılar. Aceleniz nedir gecenin bu saatinde niye çalışıyoruz. Saat 3 oldu saat 4 oldu hala uyumuyorsunuz gibi gayret içerisine girdiler. Bir gün birileri çıkıp da siz haftada 3 gün çalışıyorsunuz, iki gün tatil size yetmiyor mu diye sorarsa ne cevap vereceksiniz. Biz sizi doğru dürüst tanımıyoruz siz seçildiğiniz yerde tanınmıyorsunuz derse ne diyeceksiniz.

2023 HEDEFİMİZİ TAKLİT EDİYORLAR

CHP'si, MHP'si BDP'si statiko ile o kadar uyum halindeki aceleyi anlamıyorlar. İkinci dünya savaşında neredeyse bütün avrupa büyük bir yıkım yaşamışken, savaş sonrasında dünyanın en güçlü ekonomileri ve en güçlü demokrasileri ortaya çıktı. Savaştan iki atom bombasına maruz kalan japonya dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer aldı. Bizde ise bu ilerleme tribünlerden izlendi. Bu soruyu soranlar 10 yıllardır bu soruyu soranlardır. Bakın biz Ak Parti olarak kendimize 2023 vizyonu belirledik. İlk açıkladığımda muhalefet de 2023'ü konuşmaya başlarsa şaşırmayın dedim kalktı muhalefet bu vizyon bizim dedi.

ACELEMİZ VAR ÇÜNKÜ..

Türkiye bu hedefleri 90'lı yıllarda yakalamış olmalıydı. Biz iktidara geldiğimizde define bulmadık, petrol bulmadık, kaynak Türkiye'dir dedik. Birileri çıkmış zatı şahanelerini söylüyorlar. Ve o sayede 8 yılda 13 bin 600 km bölünmüş yol inşaa ettik. Rakam çok büyük çünkü 79 senede 6 bin küsür km yol yapıyorsunuz. 8 yeni üniversite de geliyor. Şu anda 156 üniversite var, 8'i de geldiğinde 164 üniversite olacak. 480 bin konutun inşaasına başladık. Milli geliri 3 kat artırdık. 230 milyar dolar'dan 730 milyar dolara... Bu gayret her şeyden önce bu emek bu vizyon 1960'lı yıllarda gösterilseydi bugün Türkiye nerede olurdu. Birilerinin acelesi olsaydı biz bugün 2023'te 3 trilyon doları 4 trilyon doları konuşuyor olurduk. Bizim çok acelemiz var. Binlerce susuz köylere ulaştık.

İhracatı 500 milyar dolara çıkarmak için, 100'de yüz okullaşma , yeni hızlı tren yolları için bizim acelemiz var. hiç kimse kalkıp da bizi ecelle korkutmaya çalışmasın.

BAHÇELİ'YE TOKİ TEPKİSİ

BİRİ KALKIP DİYOR Kİ iktidara geldiğimde 2 şey yapacam diyor, TOKİ'nin harcamalarını didik yapacağız, bir de AKP'lilerin her kuruşunun hesabını soracağız diyor. Sayın Bahçeli sen TOKİ'den sorumlu değil miydin? 480 bin konut yapılabilir miydi? Kibrit kutusu mu bu ya? Ve siz pislediniz siz borçlandınız ve biz sizin borçlarınızı temizliyoruz. IMF'ten 25 milyar dolar borç aldınız biz ödedik. Her zaman söylüyoruz, gene söyleyeceğim. Döneminizde 27 milyar dolar döviz rezerviniz vardı şimdi altın hariç 82 milyar dolar döviz rezervi var. sizin vicdanınız yok mu? Sürekli görev zararı veren ziraat bankası, halk bankası şimdi karda. El insaf, el insaf..

TOki şu ana kadar 480 bin konutun inşaasını gerçekleştirdi. Bunun 350 binin teslimi yapıldı. Artık biz köprü altında köşede vatandaşımızı görmek istemiyoruz. 45, 50 metre karelik özel daireler yapacağız. Peşinatsız ayda 100 TL taksitle ve vatandaşımız orada oturacak ve 20 yıl vadeyle ödeyecekler. Bu ülkenin vatandaşı bunu hak ediyor ve biz de sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz. Siz sadaka dağıtıyorsunuz diyorlar. Bu devlet sosyal devlettir. Devlet yokluk içerisindeki vatandaşına ulaşacak, yapılan budur. Bu devletin görevidir. Buna sadakadır diyenler gitsinler sadakanın tanımını öğrensinler. Devletin yaptığı ise asli görevidir.

FİTİL FİTİL BURNUNUZDAN GETİRECEĞİZ DİYOR

Çıkmış fitil fitil burnunuzdan getireceğiz diyor. Her zaman söylüyoruz; abdestinde şüphe olanın namazında şüphesi olur. Mecaliniz kalmadı iktidardan kaçtınız. Vatandaş Ak Parti'ye görev veriyor niye rahatsız oluyorsunuz. Biz birilerine benzemeyiz; bizim milletimiz görevlendirir, aldığı zaman da eyvallah deriz. Birileri bazı çirkin benzetmeler yapıyor. Onların muhatabı değiliz. Biz göreve geldiğimizde incelenecek bir TOKİ dahi bulamadık. O dönemde TOKİ Başbakan'a bağlıydı. O dönemde çalışanlar anlatıyor; 'Sabah 11.00'da işe geliyor, öğlene kadar kahvaltı yapıyor ondan sonra kafede akşamı bekliyorduk' diyordu.

Anlımız ak, verilemeyecek hesabımız yok. Tehdit savurmayı bırak takdir etme olgunluğuna sahip değilsen milletin takdir edeceği bir siyaset üslubu kullan. Sakarya'da 54 açılış gerçekleştirdik.

CHP'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER

CHP Çankaya'da küçük bir parkın açılışına genel başkan ve genel sekreter katıldı. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile erişmez. Gözlük numaralarını değişsinler. Nazar etme ne olur çalış senin de olur. Anayasa Mahkemesi'nin yolunu su yoluna çevirdiler. CHP'nin de zihniyetinin de değişmediğinin delilidir. Eski tas eski hamam.

Kendileri bugüne kadar kadrolaşma dışında bir şey yapamadılar. Bizim reformlarımıza karşı kampanya yürütüyorlar. Tutarlı ilkeli, ne dediği belli bir muhalefet her zaman demorkasi adına gereklidir. Biz CHP'den bunu bekliyoruz.

BALYOZ TUTUKLULARI

Balyoz süreci tamamen yargının tasarufu altında yürüyor. Aksi ispat edilmedikçe hiç kimseye suçlu gözüyle bakılamaz. Ancak ak ile karanın ortaya çıkabilmesi için herkesin yargıya ve yargı süreçlerine saygı duyması şarttır. Bu işleri hükümetle ilişkilendirenler hezeyan içindedirler. Bizim yürütme olarak görevimiz ve yetkimiz bellidir. Başta CHP lideri olmak üzere herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Yargının çalışmasını engelleyecek girişimler şüphelerin aydınlanmasının da önüne geçebilir. Bu yargı süreci sonu ne olursa olsun TSK'yı daha da güçlendirecek ve zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir süreçtir. Bir kez daha Ana muhalefet lideri olmak üzere herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyorum.

KAOS SENARYOLARI ÇİZMEYE BAŞLADILAR

CHP lideri Haziran seçimlerinde başarı sağlayamayacağını kanıksamış durumda. Kaos senaryoları çizmeye başladılar. Artık siyaseti bırakıp falcılık yapmaya başladı. Bunu milletimizin takdirine bırakıyorum.

Biz bugün Mısır karşısında gururluyuz. Birileri bazı ülkeler, Mısır'ın, Ortadoğu ülkelerinin demokrasiyi hak etmediğini dile getirirken biz Mısır için demokrasi ve özgürlük demekten asla çekinmedik. İktidara halk getirir, iktidardan halk götürür. Biz kendimiz için ne istiyorsak komşumuz için de aynı şeyi isteriz.

ARITMAN'A ARAP KADINI SÖZLERİ TEPKİSİ

Bakınız son derece ibretliktir. Bütün ülkeler Mısır'ı izliyor. Bizim ana muhalefet lideri genel başkanı çıkıp Mübarek'in istifasının ardından iki gün geçtikten sonra Başbakan aceleci davrandı diyor. Onyıllar boyunca nasıl ilgisiz davrandıysalar bugün de aynı noktadalar. Ya en son arap kadınlarını tahkir edecek kadar izansızlar. Sizin hiç bir ülkenin kadınına bu şekilde yaklaşma hakkınız olamaz. Sizin kadın hakları dediğiniz şey sadece bu ülkenin kadın hakları mı. Bunlar tornadan mı çıkmış. Biz yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz diyoruz.

Biz iktidara geldiğimizden beri bölgesel kalkınmaya önem verdiğimizi söyledik. Bölgedeki savaş ve çatışmaların bölgeyi olumsuz etkilediğini söyledik. Şundan herkes emin olmalıdır. Nüfus peşinde, tahakküm içinde değiliz, dizayn faaliyetleri içerisinde değiliz. Kardeşlik diyoruz, barış diyoruz. Yine barış ve istikrarın tesisi için cesaretle ter döktük. Mısır'ın meselesi bizim meselemizdir. Lübnan'ın derdini nasıl kendi derdimiz olarak görüyorsak Mısır'ın Tunus'un derdini de kendi derdimiz biliriz. Bazı anlar geldi sabrettik.. Mısır yeni bir başlangıç yaparken, içimizi kanatan bazı meseleleri paylaşmak zorundayım. Empati yapalım, Allah kimseye vermesin. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde bir anne babasınız. 5 tane yavrunuz fosfor bombalarıyla oracıkta can veriyor. Orada nefesiniz kesilmiş, neye uğradığınızı anlamadan 5 yavruya bakıyorsunuz. İstiyorsunuz ki kardeşiniz gelsin sizi kolunuzdan tutsun. Ama kardeşiniz gelmiyor, gelemiyor. O yavruların cansız bedenlerini alıp o kardeşinize gitmek istiyorsunuz. Yavrularınızın bedenini nil nehrinden yıkayıp toprağa veremiyorsunuz. Siz Mısır'daki son olaylar sırasında o tünellerin başında artık kardeşlerinizle kucaklaşabiliyorsunuz. Bugün artık Mısır'dan Gazze'deki kardeşlerine ekmek götürüyor, su götürüyor. İşte fark bu. Bazı ülkeleri de yanıltan bu. Belki refah kapısında kuş bile uçurtmazsınız ama insanların yüreklerine hat çizemez sınır koyamaz, onları mahkum edemezsiniz.

MISIR'DA SEÇİM BİLE KAÇ HAFTA SÜRÜYOR

Bazı gruplar, ülkemizdeki hizmetleri kabullenemeyenler, adeta Türkiye'deki yönetimi Mısır'la benzeştirmeye çalışıyor. Mısır'da bugüne kadar alıştığınız gibi bir seçim bile olmadı.

Şarm el Şeyh'te Mısırlı bir gazeteci bana 'Seçimi siz kaç haftada yaparsınız' diye sordu ben de 24 saatte yaparız dedim. O bayan gazeteci dedi ki biz de aylar sürüyor. Dağıldık toplantı yaptığımız odada yanıma geldi ve biz de aylar sürer dedi ve daha başka şeyler söyledi. Açık söylüyorum Türkiye'de gösteri yapanlar antidemokmratik yollardan acaba bu ülkede bir şeyler olabilir mi anlayışındalar. Ordu göreve diyenler oldu. Milletimiz ne dedi yüzde 47 ile iktidara taşıdı. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz, durumları bu. Milletin derdiyle dertleneceksin. Milletin nefesini kendi nefesin gibi hissedeceksin.

Sen istediğin alanda miting yapmak istiyorsun ama halkın yaşam alanına da müdahale ediyorsun.

Buradan Mısır ve Tunus'u selamlıyor, Allah yar ve yardımcıları olsun diyorsunuz.