Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması

Başbakan Erdoğan, son Meclis Grup Toplantısı'nda ilk kez MHP lideri Bahçeli'yi eleştirmedi. Erdoğan'ın gündeminde Libya ve CHP vardı. Libya'da yaşananlar karşısında silah tüccarlarının yanında olmayacaklarını ifade eden Erdoğan, 'Biz yeni Kerbela'lar istemiyoruz' dedi.

Erdoğan, CHP'nin seçim vaatlerine değinirken, ana muhalefetin aile sigortası projesini eleştirdi. Tayyip Erdoğan, 'Siz aile kurumunu kirlettiniz, hangi yüzle aile sigortasını getiriyoruz diyorsunuz' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan: Hangi yüzle aile sigortasını getiriyoruz diyorsunuz? - TIKLA İZLE

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Öğretmenlerimiz ve sağlık personelimiz son derece hayati meslekleri icra ediyorlar. Yola çıkarken Türkiye'yi dört ana temel üzerinde büyüteceğimizi ifade ettik. Eğitim, Sağlık, Adalet ve Ekonomi..

Bugün 74 milyon vatandaşımız kaliteli sağlık hizmeti alıyor. Bizden önce sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 34 civarındaydı biz bunu yüzde 74 oranına yükselttik.

Tüm devlet hastanelerimizde 18 MR cihazımız vardı bugün bu sayı 247. Tomografi ciyaz sayısını 311'e yükselttik. Tek başına aile hekimliği uygulaması sağlıkta nasıl bir başarı yakaladığımızı ortaya koyuyor.

TIP BAYRAMINI KUTLUYORUM

Ben bütün tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Japonya büyük bir depremle sarsıldı ve ardından gelen tsunami ciddi can ve mal kaybına neden oldu. Japonya, İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük acıyı yaşıyor. Kendilerine bir kez daha buradan başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Kızılay başta olmak üzere, Japon dostlarımızın yanında olacağız. Ekiplerimiz hazır bekliyoruz. 17 Ağustos depreminde bizi yalnız bırakmayan Japonya'ya biz de yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz.

Hatay'da 72 farklı eseri hizmete açtık. Büyük bir heyecanla hizmetlerimizin açılışını gerçekleştirdik, ardından İskenderun'da Adalet Sarayı ve çevre ülkelerdeki eserlerin açılışını gerçekleştirdik.

İskenderun'da Türk-Rus ortaklığıyla kurulan 2 milyarlık dev yatırımın açılışını gerçekleştirdik. İs-Demir'i de ziyaret ederek kendileriyle bilgi aldık.

BAŞBAKAN RUSYA YOLCUSU

Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Moskova'da Sayın Medvedev ve Putin'le birebir görüşmelerimiz olacak.

İstiklal Marşımız bundan 90 yıl önce TBMM'de okunmuş ve resmen İstiklal Marşımız olarak kabul edilmişti. Bu yıl Mehmet Akif yılı olarak ilan edildi.

İSTİKLAL MARŞI EZBERLENECEK

Akif'i anmaya devam edeceğiz. Onun fikirlerini geleceğe taşımak için özel bir çaba göstereceğiz. İstiklal Marşı ezberlenecek 10 kıta olmaktan çıkartılmalı. İstiklal Marşı manası ıskalanan bir marş olmamalı. İstiklal Marşı bizim gelecek tasavvurudur. Akif'in İstiklal Marşı'nı hangi şartlarda yazdığını akılda tutmak zorundayız

TÜM PARTİLİLERİMİZİ ÇANAKKALE'YE BEKLİYORUZ

Hayatı boyunca gözü kalbi hep Osmanlı topraklarında oldu. Balkanlar'dan gelen haberlere pür dikkat kesildi. Mehmet Akif'in kardeşlik hissiyatı çok önemli. İstiklal Marşı yarışmasının ücretli olmasından ötürü ben para karşılığı şiir yazmam diyordu. İstiklal Marşı benim değil milletindir. Mehmet Akif kimsesiz bir şekilde Beyazıt'a defnedildi. Küçük bir notu fark eden öğrencinin haberi tüm İstanbul'a yayıldı. Bütün hayatı gibi cenazesi de son derece mütevazi oldu. Tüm AK Parti teşkilatımızı Çanakkale'ye bekliyoruz. Akif'i hatırlarken Çanakkale zaferini yad etmemek mümkün değildir. Zaferin müjdesini alınca Akif secdeye kapanmıştır.

Allah ondan razı olsun mekanı cennet olsun diyorum. Aynı şekilde Çanakkale şehitlerimizi tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor dualarımızı gönderirken eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal'i de rahmetle anıyorum.

'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

Batı'yı bu kadar güzel anlatan başka bir dize olamaz.

LİBYA'DA YENİ KERBELA'LAR İSTEMİYORUZ

Bizim Libya'daki kardeşlerimize mesajımız çok net. Gizlemeden saklamadan şunu söylüyoruz. Biz yeni Kerbela'lar istemiyoruz. Yoksulluğun çığ gibi büyüdüğü bir dönemde, biz kardeşlerimizin birlik ve dayanışma yerine kamplaşmasını artık gururumuza yediremiyoruz. Libya'da yere düşen her can bizim canımızdan can kopartıyor. Biz petrol kuyularından yana değiliz adaletten yanayız. Bizim hakkımızda uydurulan yalan yanlış haberler karşısında bunu belirtmek zorundayız: Kardeşler savaşında biz hiç biz zaman silah tacirlerinin yanında olmayız.

Bundan sonra da biz dik durmaya ilkeli davranmaya devam edeceğiz.

EKONOMİDE İKİ İYİ HABER

Bugün sabah saatlerinde ekonomiye ilişkin iki yeni güzel haber aldık. İşsizlik oranı 2010 yılı aralık ayına göre 2,1 puan düşerek yüzde 11,4'e geriledi. Şubat ayı bütçesi de fazla verdi. Bütçe 3 ayda 1 milyar TL'yi aşan oranda fazla verdi.

Türkiye üç ay sonra seçime gidiyor ve bütçe fazla veriyor. Bu tablo Türkiye'nin daha önce şahit olmadığı tablo. Bir güven ve istikrar tablosu. Aziz milletime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

12 Haziran seçimleri için bizim takvimimiz de işliyor. Aday adayı başvuruları sona erdi. 5 bin 599 aday adayı Ak Parti listesinden başvurdu. Bilimsel yönetemler kullanarak aday listemizi belirleyeceğiz. Biz bir aileyiz. Biz çıkar birliği yapanların partisi değil, gönül birliği kader birliği yapmış bir partiyiz. Listeye giremeyecek arkadaşlarımızın gönül koymadan yola devam etmelerini rica ediyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA SSK ELEŞTİRİSİ

İşte muhalefetin halini görüyorsunuz. Bizim sekiz yılda yaptığımızı bozmaya çalışıyorlar. Olmayacak vaatler vermeye başladılar. İstismar etmeye başladılar. Ben CHP Genel Başkanı'nın boş ve asla gerçekleşmeyecek vaatlerini eleştirme gereği bile duymuyorum. Gündemi değiştirmek için aslı astarı olmayan Türkiye'nin gerçekliğiyle uyuşmayan bu boş vaatlere milletimiz gereken cevabı verecek.

AİLE KURMUNU KİRLETTİNİZ HANGİ YÜZLE..

8 yıl genel müdürlük yaptın ama senin 8 yıllık döneminde SSK sürekli zarar etti, zarar ettiren sen, batıran sen, şimdi kalktın aile sigortası diyorsun. Bunun da hesabı yanlış, ya siz ailenin sigortasını attırdınız ya da aileyi kirlettiniz.. Bırakın bedelli askerliği falan biz devlet yönetiyoruz ya... Ve tabi çok daha ileri gitti ve 'Askerliği yaz tatiline alacağız' dedi! Ya değerli arkadaşlar, askerlik yapılacaksa yaz tatilinde yapılmaz. Yoksa askerlik yapmadı diye düşünmeye başlayacağım.

AVRUPA'DAKİ TÜRK VEKİLLERE ÇAĞRI

Eski genel başkan kaset komplosuyla gitti şimdi yeni kaset peşindeler. Bizzat gazetecileri komplo için kullanıyorlar bir de Türkiye'de gazeteciler özgür değil propagandası başlatıyorlar. Avrupa'daki Türk vekillere sesleniyorum. Bu düşünce ve kitapla ilgili değil. Bakıyorsunuz ya Ergenekon'la ilişkisi var ya da görüyorsunuz çeşitli seks kasetleriyle ilgili iddialar ortalıkta dolaşıyor. Bu uluslararası kampanya ulusal bir kampanya tarafından da destekleniyor. Türkiye'nin bir kez daha yurt dışında yaralanmasından rant sağlama peşindeler. Arkalarına sığındıkları batı medyasında kaç tane görsel ve yazılı medya var? Araştırdığınız gibi onlardan çok daha fazlası Türkiye'de faaliyet gösteriyorlar. Bizi istedikleri kadar karalamaya çalışsınlar.

Ak Parti'yi sürekli bel altı vurmaya çalışanları görmezden gelmek istediler. Ama biz milletin rotasından hareket ettik. Bunların anlayışı şu AK Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun. Biz buna izin vermeyeceğiz. Gelişmeleri daha yakından takip etmeye herkesi davet ediyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hedeflerini gerçekleştirmek için 8 yılda tarihi reformlar yapmışlardır.

Tekrar ediyorum bırakalım yargı görevini yapsın. Biz malum medyaya rağmen milletimizin takdiri ile buralara geldik. Bundan sonra da rotamızı medya değil millet çizecek..