Başbakan ile Kırgızistan liderinin ortak basın toplantısı

Basın toplantısının son kısmı soru-cevap kısmına ayrıldı. Başbakan Erdoğan'a Selahattin Demirtaş tarafından ortaya atılan iddialar soruldu. Erdoğan, dağa kaçırılan çocukları MİT'in yönlendirdiği iddialarına ilişkin "Bunlar çok kolay yalan söylüyorlar. O aileler günlerdir orda oturuyor ve evlatlarını istiyorlar. Evladı ABD'de İngiltere'de olanlar paralarını oralara akıtıyorlar. Eğer dağa kaçırılmadıysa nerededir bulsunlar getirsinler" dedi.

Başbakan ile Kırgızistan liderinin ortak basın toplantısı

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"BENZİN DÖKÜP YAKANLAR BARIŞTAN BAHSETMESİN"

Başbakan Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili sorulan soru üzerine şunları söyledi;

Ben işin sadece eve dönüş kısmını söyleyeyim. Çözüm sürecinin başından itibaren eve dönüş var. Bu projenin en önemli hedefi eve dönüştür ama bu zaman zaman provoke edilmiştir. Gerek 30 Mart seçimleri gerek 1 Haziran seçimleri Türkiye'de yaşanan 1,5 yıllık atmosfer içerisinde yapılmıştır. Bu atmosferi bulandırmak isteyenlerin oyunuyla ortadan kaldırmayalım. Böylece de ülkemiz arzuladığı gerçek anlamda barışa huzura özgürlüğe kavuşsun. Türkiye'de özgrülük yok ifadesini kullananlar ne yazık ki barış ortamını ortadan kaldırma kavgasını verenlerdir. Bölücü terör örgütünü savunduğunuz zaman barışı arıyorum diyemezsin. Elinde molotofla halkın bindiği otobüsleri yakanlar bu ülkede barışın elçileri olamaz. Bütün esnafın camını çerçevesini kıranlar barıştan yana olduklarını söyleyemezler. İşçiyi dağa kaçıranlar, annelerin yavrularını kaçıranlar bu ülkede barıştan bahsedemezler, özgürlükten bahsedemezler. Bunları gördüğümüz halde hala çıkıyor biz barıştan yanayız özgürlük istiyoruz diyorlar böyle de çok pişkinler. Ama artık miletim bunları yutmuyor.

ÖCALAN İMRALI'DA KİMLERLE GÖRÜŞÜYOR?

Abdullah Öcalan'ın siyasi gruplarla görüştüğü iddiasının sorulması üzerine "Böyle bir görüşme söz konusu değil" diyen Erdoğan, "Bu anlayışla yaklaşmaları halinde kendi kapılarını kapatırlar. Şu anda sadece bizim müsaade ettiğimiz HDP mensupları adaya gitmişlerdir bir de İstihbarat teşkilatımız gitmektedir. Asla bunun dışında siyasi bir heyetin oraya gitmesi söz konusu olamaz. İleride olur mu olmaz mı bunlar şartların oluşturacağı şeyler" dedi.

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Başbakan dağa kaçırılan çocukları MİT'in yönlendirdiği iddialarına ilişkin ise "Bunlar çok kolay yalan söylüyorlar. O aileler günlerdir orda oturuyor ve evlatlarını istiyorlar. Evladı ABD'de İngiltere'de olanlar paralarını oralara akıtıyorlar. Eğer dağa kaçırılmadıysa nerededir bulsunlar getirsinler. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu kişi böyle birşey söylüyorsa bunu ispatla mükelleftir. Şu anda bu süreç gerçekten dayanılır tahammül edilir bir süreç değildir. Yıllardır dağlara kaçırılan gençlerin akibetini herkes biliyor. Dağdan geri dönenler herkesin malumu. Kaçırılanların daha sonra nasıl öldürüldüğü, nasıl bir yere gömüldüğü, bir İranlı'nın açıklaması ile ortaya çıkmıştır. Şu anda HDP bunun altında ezilmiş ve buradan çıkamamın ezikliğini yaşıyor. Bunun da altında kalacaktır. Yeter ki medya bunu görmezlikten gelmesin" dedi.

Başbakan ile Kırgızistan liderinin ortak basın toplantısı