Başbakan: OHAL gündemimizde olacak
AA

OHAL tartışmalarına değinen Başbakan Yıldırım, "Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir." şeklinde konuştu.

"YAKIN ZAMANDA GÜNDEMDE OLACAKTIR"

Başbakan Yıldırım, "OHAL baştan beri biz hep şunu söyledik, 1Biz kendimize OHAL ilan ettik, vatandaşımızın her şeyi normal gidiyor. FETÖ ile mücadelede önemli yol katettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması çok iyi olmuştur. Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERİ ETKİLEYEMEYECEKLER"

Bankaların puanları ve batıp krediler hakkında verileri açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bankalarımızın sermaye yeterlilik oranı, kur oranından sonra bile yüzde 15 seviyede. Ülkede ekonominin kötüye gittiğinin göstergesi nedir? Batık krediler. Oran yüzde 2.9, hiçbir şey. Sektörün öz kaynak karlılığı yüzde 16. Buna rağmen bazı derecelendirme kurumları arka arkaya not düşürüyor. Ne zaman yapıyor bunu, seçimlere çeyrek yapıyor. Biz diyoruz bize operasyon çekiyorlar diye. Seçimleri etkilemeye çalışıyor, etkileyemeyecekler." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım: Seçimleri etkilemeye çalışıyorlar VİDEO

BEDELLİ İÇİN YAŞ SINIRI SEÇİMDEN SONRA

Yıldırım, bedelli askerlikte yaş ve ücret haberlerinin gerçekle alakası olmadığını belirterek, "Yeni yönetim gündeme alacaktır" dedi.

"ASKERLERİMİZ KONUŞLANDI"

Terörle mücadelede konsept değişikliğine gidildiğini belirten Yıldırım, "Yurt içinde terörü gündemin birinci sırasından çıkardık. Fırat'ın doğusunda sorunumuz devam ediyor. Sınırın 30 km derinliğinde TSK unsurları konuşlandı. Ötesi Kandil de Mahmur da Sincar da olabilir.  Biz bunu komşu ülkelerle yapmak isteriz. Ne Suriye'nin ne Irak'ın toprağında gözümüz yok." dedi.

Başbakan Yıldırım: Kuzey Irak sınırında konuşlandık VİDEO

"CAMİ KAPATMA KARARI EVRENSEL DEĞİL"

7 camiyi kapatma kararı alan Avusturya'ya yüklenen Başbakan, "Bu kararda İslam ve din düşmanlığı var. Karar, evrensel ve AB değerlerine uygun değildir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)