Başbakan Yıldırım: Adaletin yanında saf tutuyoruz
AA

Kırıkkale'de halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki Kudüs konusuna da değindi. Yıldırım, "Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in baş şehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım: Adaletin yanında saf tutuyoruz

"DOĞU KUDÜS FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR"

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasına imkan verilmeyeceğiniz belirten Yıldırım, "Adaletin yanında saf tutuyoruz. Somali'de, Arakan'da, Suriye'de, Yemen'de durduğumuz nokta ne ise Filistin'de de aynı yerde duruyoruz. Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başşehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz, kabul etmiyoruz. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs'ü oldu bittiyle İsrail'in başkenti yapmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın girişimiyle toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı bu konudaki kararını açık ve net şekilde bütün dünyaya ilan etti. Bundan böyle biz de diyoruz ki işgal altındaki Doğu Kudüs Filistin'in baş şehridir. Filistin'in ve mazlum halkının hak ve hukukunun yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım: Adaletin yanında saf tutuyoruz

"KUDÜS BÜTÜN İNSANLIĞIN ORTAK HAZİNESİDİR"

Tek taraflı kararların kabul edilmeyeceğiniz dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "Kader gökyüzünde yazılır, insanlar kaderini yaşarlar. Yeryüzünde kader yazılmaz. Bir milletin kaderini işgale, baskıya, zulme mahkum etmeye çalışanlara asla izin vermeyiz. Tarih zulmedenler kadar, zulme sessiz kalan kör vicdanları da yazacak. Uluslararası kamuoyu şunu iyi bilmelidir, Kudüs bütün insanlığın ortak hazinesidir. Üç semavi dinin merkezidir. Bu kutsal beldede barış temelinde iki tarafın mutabık kalacağı nihai bir çözüm istiyoruz. Onun dışında kalan tek taraflı hiçbir karar, hiçbir yaptırım asla kabul görmeyecektir." dedi.

Başbakan Yıldırım: Adaletin yanında saf tutuyoruz

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)