Başbakan Yıldırım Gönül Dağı'na konuk oldu
ensonhaber.com

Hollandalı sunucu Wilco Van Herpen ile yola çıkan konukların hayat hikayelerinin anlatıldığı TRT 1 ve TRT Haber ekranlarında "Gönül Dağı" programının özel bölümüne Başbakan Binali Yıldırım konuk oldu.

BAŞBAKAN'LA SICAK SOHBET

Programda sunucu Wilco Van Herpen ile yolculuk yapan Başbakan Binali Yıldırım, çocukluğundan Başbakanlığa uzanan hayat hikayesini anlattı.

Başbakan Yıldırım Gönül Dağı'na konuk oldu

"HEM OKUDUK HEM İŞLERE YARDIM ETTİK"

Başbakan Yıldırım, çocukluğunu şu sözlerle anlattı:

"Biz, 10 kardeşiz benden büyük bir ablam var. 1955 yılında doğdum. İlkokulu köyümde okudum, ondan sonra ortaokul ve lise için İstanbul'a geldim. Çocukken köyde durumumuz iyiydi, köyün en ileri gelen ailesiydik, hem okuduk hem işlere yardım ettik.

Başbakan şoför koltuğunda çocukluğunu anlattı VİDEO

"BAZEN OKULA GİTMEZ BABAMA YARDIM EDERDİM"

Tarım işleriyle hayvancılık işleriyle çok uğraşırdık. Tarlalarda ekmek için biçmek için okuldan çıkınca bazen de okula gitmeyerek babama yardım ederdim."

Başbakan Yıldırım Gönül Dağı'na konuk oldu

Binali Yıldırım: Benim mesleğim denizcilik VİDEO

"ZOR AMA ONURLU BİR İŞ YAPIYORUZ"

Eski günleri özleyip özlemediği sorulan Yıldırım, "Tabii. Orada sorumluluklarınız biraz daha az. Kendinize, ailenize daha çok zaman ayırabiliyorsunuz. Ama şimdi burada daha geniş, bütün memleketin sorunları, vatandaşların sorunları, her şeyle ilgilenmeniz gerekiyor, sıkıntıları çözmeniz gerekiyor, vatandaşın beklediği hizmetleri yapmanız gerekiyor. Tabii zor ama bir o kadar da onurlu bir iş.

"BİR HİZMET YAPINCA BÜTÜN YORGUNLUKLAR GİDİYOR"

İnsan bir eser meydana getirdiği zaman, bir hizmeti yaptığı zaman bütün yorgunluklarını unutuyor. Mesela geçtiğimiz Osman Gazi Köprüsü 50 sene Türkiye'nin gündeminden düşmeyen, bir türlü yapılamayan bir köprüydü. Şimdi bu köprüyü de Allah'a şükür yaptık, ne kadar büyük kolaylık oldu. İnsanlar buradan, İstanbul'dan Bursa'ya 45 dakikada gidiyorlar, iskender yiyip geliyorlar." ifadelerini kullandı.