Başbakan Yıldırım Osmangazi Köprüsü'nde konuştu
Detay Haber

binali

Başbakan Binali Yıldırım, Osman Gazi Köprüsü'nde yaptığı konuşmasında Mardin'de 2 askeri şehit eden ve 1 sivilin hayatını kaybetmesine neden hain saldırı hakkında şunları söyledi:

"HAİN TERÖR ÖRGÜTÜ BAYRAM SEYRAN DİNLEMİYOR"

"Hain terör örgütü bayram seyran dinlemiyor. Onların kutsalı yok. Onların kıblesi yok. Bugün yine Mardin'de maalesef bir hain saldırı gerçekleştirdiler. 2 şehidimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"

"8 GÜNDE ORTALAMA 760 BİN CİVARINDA GEÇİŞ OLDU"

Konuşmasına Osmangazi Köprüsü'nün açıldığı 1 Temmuz tarihinden itibaren köprüden ortalama 760 bin civarında geçiş olduğunu bildiren Yıldırım, "Şu anda çok yoğunluk yok gördüğünüz gibi. Çünkü daha dönüşler başlamadı. 1 Temmuz'da açıldı. Bugün 8'inci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğüne vurduğunuz zaman 95 bini geçiyor. Onu otomobil eş değeriyle çarptığınız zaman 100-101 binin üzerinde günde trafik var. Çok yoğun ilgi var. Vatandaşlarımız buradan rahatça tatillerine gittiler. Dönüşler de bugün itibariyle başladı. Yarın da bu yoğunluk devam edebilir. Herhalde dönüşte de bir o kadar olur. 1,5 milyonu bulur herhalde? 1 milyonun üzerinde 1,5 milyona yaklaşır. Yol, köprü bunlar medeniyet" dedi.

"ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE 30 AZALMA VAR"

Bu sabah Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bilgileri paylaşan Başbakan Yıldırım, 2016 yılı içerisindeki bayram süresince karayollarındaki ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma görüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"2016 yılı içerisinde bayram sürecince karayolları ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma var. Neye rağmen yüzde 30 azalma var? Trafiğin yüzde 100'ün üzerine artmasına rağmen. 2013'te 9 milyon 300 bin araç vardı trafikte, şimdi 20 milyon 700 bin araç var. Yani yüzde 100'ün üzerine. Buna rağmen kazalar artmış; fakat ölümlü kazalarda yüzde 30 üzerinde azalma var. Böyle güzel yollar, köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar yapılınca artık yol kusurundan dolayı kaza olmuyor. Ama hala yükseğiz. Amacımız ölümsüz bir seyahat; kazasız ve ölümsüz seyahat"