Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'da bir araya geldi. İki lider, yapılan görüşmenin ardından ortak açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den ortak açıklama

Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den anayasa açıklaması VİDEO

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

Görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen Devlet Bahçeli, "Bugünkü görüşmemiz son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır." dedi.

TEKLİF HAFTAYA MECLİS'TE

Başbakan Binali Yıldırım ise, şöyle konuştu: "Anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündemindedir. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar, müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir ve son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah AK Parti olarak, Adalet Kalkınma Partisi olarak, Anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olacağız.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI

Bu değişiklikte cumhurbaşkanının, eğer seçilirse, partisiyle ilişiği devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur. Mevcut anayasada 'partisiyle ilişiği kesiliyor' hükmü var. Bunun yerine partisiyle ilişiği devam edecek.

Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den ortak açıklama

REFERANDUM NE ZAMAN YAPILACAK

Yasa çok açık, Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içerisinde referandum öngörülüyor. Dolayısıyla Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra, Meclis kabulünden sonra 60 günlük süre daha buna ilave edebilirsiniz. Eğer bütün her şey yolunda giderse yazın başında inşallah böyle bir durum olabilir."