Başbakan Yıldırım'dan dayanışma kampanyası çağrısı
AA

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından "Bu Millet Evlatlarına Sahip Çıkıyor" başlığıyla paylaştığı mesajında destek çağrısında bulundu.

"Sevgili vatandaşlarım, 15 Temmuz silahlı darbe girişimine karşı gösterdiğiniz kahramanlıktan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.

Hükümet olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı kahramanca direnen ve bu uğurda hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Ayrıca gazilerimize acil şifalar, hayırlı ömürler diliyorum.

YARDIM KAMPANYASI

Her ne kadar hükümetimiz çıkardığı kanunla bu olayda hayatını kaybeden şehitlerimize gerekli statüyü, kaynağı ayırmış olsa da vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine bir yardım kampanyası başlatmaya karar vaermiştir.

Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız koordinasyonunda hesap açılmış, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve katılım bankalarında açılan hesaplara vatandaşlarımız bağışlarını yapabilirler"

"Şimdi Birlik Olma ve Yaraları Sarma Zamanı" #dayanışmakampanyası pic.twitter.com/oonfLsuk6l

— T.C. Başbakanlık (@TC_Basbakan) 26 Temmuz 2016

Başbakan Yıldırım'ın çağrısının ardından, başbakan yardımcıları ve bakanlar da kendi sosyal medya hesaplarında #dayanışmakampanyası etiketiyle paylaşımlarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan dayanışma kampanyası çağrısı

Başbakan Yıldırım'dan dayanışma kampanyası çağrısı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)