Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert yanıt
ensonhaber.com

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin kredi notunu indiren kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'i sert ifadelerle eleştirdi:

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜLER

"15 Temmuz'dan sonra belaltı vuruşlarını devreye soktular. Önce derecelendirme kuruluşlarını devreye soktular. Zorlama gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürdüler. Bu not indirimlerini ne piyasa ne uluslararası piyasa ciddiye almadı.

BİZE NOTU MİLLET VERİR

Not düştükten sonra enflasyon düşmeye başladı. Şu anda enflasyon 7.28, ihracat ve güven endeksi arttı. Senin notun oysa, bizim notumuz da bu. 3-5 tane derecelendirme kuruluşu bize not veremez, bize notu millet verir. Biz notu milletten alırız, hesabı da millete veririz. O hesabı da 10 sandık kuruldu, 10'unda da alnımızın akıyla verdik.

BU KURULUŞLAR KENDİ NOTLARINI KIRMIŞ OLDULAR

Bu kuruluşlar Türkiye karşı sergiledikleri haksız tutumla, kendi notlarını kırmış oldular. Son not indiriminin gerekçesi kurumsal zayıflık. Zırva. Daha bunların açıklamalarının mürekkebi kurumadan hazinenin yaptığı ihaneleye 3,5 kat talep geldi. O taleplerdeki faiz oranı da beklenenden düşük oldu. Ekonomi güven endeksi yükseldi, kapasite kullanım oranı arttı, enflasyon 7'ye yaklaştı.

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert yanıt VİDEO

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert yanıt

BÜYÜMEYE DEVAM

Orta vadeli planı açıkladık. Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz, neler yapacağız, hangi yatırımları yapacağız, hangi reformları yapacağız, hangi alanda ülkeyi büyüteceğiz. Kapsamlı bir rapor hazırlandı. 2017 bütçemiz lazım. 16'sında Meclis'e teslim ediyoruz. Orada bütün planlarımız var. Büyümeye devam, enflasyonla mücadeleye devam, istihdam oluşturmaya devam. Büyümeden, enflasyondan, istihdamdan taviz yok. Bunları yaparken bazı yasalar çıkaracağız. İş hayatını, eğitimi, yargıyı, altyapıyı, sanayiyi, mali sistemin iyileştirilmesini öngören yasalar var"