Başbakan'a mektup: Genelevler kapatılsın

Başbakan'a mektup: Genelevler kapatılsın

Konya Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi'nde kalan ve 2007 yılında İstanbul 2'nci Bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan eski hayat kadını Ayşe Tükrükçü, 'genelevlerin kapatılması' istemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Ayşe Tükrükçü ve Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, bugün Kayalıpark'ta basın toplantısı düzenledi. Toplantıda eski bir hayat kadını olduğunu hatırlatan Ayşe Tükrükçü, genelevlerin insan ve kadın haklarına aykırı olduğunu belirtti.

Bu yüzden genelevlerin kapatılmasını isteyen Tükrükçü, şunları söyledi:

DEVLET BU KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ

'Türkiye'deki tüm genelevlerdeki modern köle kadınların genelevlerden çıkartılıp özgürlüklerine kavuşturulması, genelevlerin bir kölelik merkezi olduğunun tescil edilip, tamamen kapatılması gerekir. Devletin bu kadınlardan özür dileyip, bu kusurdan dolayı en az bir ev alabilecek şekilde tazminat ödeyip maaşa bağlaması ve vesikalıklarını imha etmesi gerekir.'

SİZİ BU HAYATTAN KURTARACAĞIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce genelevde çalışan kadınlara yönelik 'sizi bu hayattan kurtaracağım' diye vaadi olduğunu öne süren Ayşe Tükrükçü, hayat kadınlarının sıkıntılarını ve genelevlerin kapatılması gerektiğini belirten mektubu Başbakan Erdoğan'a gönderdi.