Başbakan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, gündemi yorumladı.

"GÜVENLİK GÜÇLER, BU ŞER ODAKLARININ.."

Terörle mücadeleyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan, teröristlerin şehirlerden temizlendiğini, kırsalda da  şer odaklarının yuvalarının başlarına yıkılacağını söyledi. Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona erdirilmiştir. Şimdi şehirler dışında, kırsal alanda da aynı şekilde tek bir terör hadisesi olmayıncaya kadar bütün güvenlik güçlerimiz didik didik her deliği, her köşeyi arayacak, milleti rahatsız eden, can ve mal güvenliğini tehdit eden bu şer odaklarının bütün yuvalarını yıkacak. Bunda kararlılığımız tamdır." şeklinde konuştu.

Başbakan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı VİDEO

Başbakan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

2002'den bu tarafa Türkiye'ye, Türkiye'nin idaresine damga vuran AK Parti, Türkiye için yeni ve daha büyük hedefler için kutlu yürüyüşüne devam ediyor. AK Parti Türkiye'nin asırlık sorunlarını çözmek için inisiyatifi almıştır. Milletin emanetini şanla şerefle taşıyoruz.İktidara geldiğimiz ilk gündem beri milletimizin emanetine halel getirmedik. Türkiye büyüdü AK Parti Türkiye ile birlikte büyüdü. Bir iktidar bir öncekinden bayrağı yükseltti. Bugün de ülkesine, milletine hizmet için heyecan duyan tek parti yine AK Parti'dir. 15 yıldır Türkiye'nin aklı ve vicdanı olmayı başardık. Bu kadro siyasette kaybedilen itibarı yeniden kazandırdı. Türkiye'nin sorunların çözümsüz olmadığını, istikrarın ve büyümenin mümkün olduğunu ispat etti.

AK PARTİ SİYASETİ MİLLETİN SİYASETİDİR

14 Ağustos 2001'de AK Parti kuruldu. 15 ay sonra 3 Kasım'da AK Parti tek başına iktidar oldu. O tarihten bu tarafa, Türkiye güven ve istikrar için kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bütün siyasi rakiplerimiz enerjilerini birbirlerini tüketmek için harcarken, AK Parti'nin toplumsal desteği artarak devam etti. Geçen süre içinde bizi taşıyan ruh ve kimlik hiç değişmedi. Biz kendimiz için değil, millet için siyaset yapıyoruz. AK Parti siyaseti milletin siyasetidir.

Başbakan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle amansız bir mücadele ediyoruz. Devlet şefkat ve gücüyle inisiyatifi ele almıştır. Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona ermiştir. Kırsal alanda da tek bir terör hadisesi olmayıncaya kadar güvenlik güçlerimiz her köşeyi arayacak ve bu şer odaklarının bütün yuvalarını yıkacak. Siyasi rakiplerine bir çağrım var. Doğruda ve Güneydoğu'da Türkiye'yi bir ve beraber tutmak sadece AK Parti'nin işi mi? Gelin, her şey yerinde, güvenlik şartları oluşturuldu. Gelin teşkilatlarınızı kurun, bayrağınızı saklamayın ve Cudi dağında dalgalandırın. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu mesele sadece AK Parti'nin değildir, bu mesele CHP'nin de, MHP'nin de meselesidir.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Türkiye'nin neresine gidersek gidelim AK Parti bayrağını görürsünüz. Bunun yanına diğer muhalefet parti bayrakları da asılsın. Bu Türkiye'nin birliğinin en büyük göstergesi olacaktır. Siyasi partilere bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Gelin güneydoğuda da siyaset yapın. Böylece terörle mücadelemiz daha da kolaylaşacak. Belki geçmişte gitmeme sebebiniz vardı ama bugün kalmadı. Bir siyasi parti olarak, rakiplerimizi açık ara siyaset yaptığımız yere davet etmek doğru olmayabilir ama Türkiye'nin geleceği için önemli. Türkiye'nin kültürümüzün, medeniyetimizin, birikimimizin ortak adı olduğunu unutmuyoruz.

Başbakan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

BİRİLERİ NEFRET TOHUMLARI EKİYOR

Suriyelilerle ilgili son günlerde utanç verici tartışamalar şahit oluyoruz. Türkiye'de misafirlerimiz üzerinden sürekli yakışıksız ifadeler dile getiriliyor. Birileri Cumhurbaşkanımıza muhalafet edeceğiz diye nefret tohumları ekiyor. Sığınacak güvenli bir liman arayan onurlu ve şerefli insanlara karşı merhametsizce suçlamalar yapılıyor. Biz bütün zorda kalmışların imdadına koşuyorsak bunu inancımızın bir gereği olarak yapıyoruz."