Başbakan'ı tehdit eden şahıs tutuklandı

Başbakan'ı tehdit eden şahıs tutuklandı

Kadıköy'de bir minibüsteki şüpheli paketten çıkan ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ölümle tehdit eden notu yazdığı ileri sürülen bir kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde park halinde bırakılan minibüsün içerisindeki şüpheli pakette "Sedat Peker serbest bırakılmazsa, Başbakan ölecek" yazılı bir not bulunmuştu. Bunun üzerine inceleme başlatan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, park halinde ve kapıları açık halde terk edilen minibüsün kiralık olduğunu belirledi.

Plaka üzerinden araç sahibine ulaşan ekipler, ardından aracı kiralayan şahsın kimlik bilgilerini tespit etti. Ardından şüpheli Mert G.'nin annesi ile birlikte yaşadığı Fikirtepe'deki ev adresine ulaşıldı. Burada göz atına alınacağını anlayan şüpheli yakalanmamak için belindeki silahını polise doğrulttu. Polislerin 'teslim ol' çağrısına rağmen teslim olmayan Mert G. bir süre sonra tabancasını başına dayadı ve polis aracını gasp ederek kaçmak istedi. Ancak bu sırada şüphelinin arkasından dolaşan tecrübeli bir polis, Mert G.'yi etkisiz hale getirmeyi başardı.

Gözaltına alındıktan sonra sorgusu yapılan şüphelinin 3 ayrı dolandırıcılık suçundan emniyette kaydı bulunduğu tespit edildi. Mert G.'nin yapılan sorgusunda; Sedat Peker'in de Fikirtepeli olduğunu ve Peker'in cezaevinde kalmasını içine sindiremediği için eylemi gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edilen Mert G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.