Başbakan'ın Çevre Projeleri Açılış Töreni konuşması
ensonhaber.com

Başbakan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine katıldı.

Binali Yıldırım'ın Çevre Projeleri Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"AÇILIŞ YAPMAYA ZAMAN YOK"

"Bu törenle Türkiye'ye yakışan 120 tesisin açılışını bir anda gerçekleştiriyoruz. AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok açılış için zaman yok. O yüzden yüzer yüzer demet yapıp açıyoruz. Eskiden 'Bir şey bulun da açalım' diye valiyi, kaymakamı sıkıştırırlardı. O kadar çok eser var ki, bugün de memleketin her köşesinden eserlerin açılışını yapıyoruz. Toplam bedeli 955 milyon lira. Yeter ki çevremiz temiz olsun, şehirlerimiz daha yaşanabilir olsun. Bu yatırımlar ne ilk, ne son; bu başlangıç. Bunun devamı gelecek. Hiçbir partide bakanlık yanı sıra parti genel başkan yardımcılarına baktığınız zaman biz de hem yerel yönetimler genel başkan yardımcımız var, bir de belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcımız var. Çevreyi ve şehirciliği çok önemsiyoruz.

Başbakan'ın Çevre Projeleri Açılış Töreni konuşması

Başbakan'ın Çevre Projeleri Açılış Töreni konuşması VİDEO

"İZMİR'İN YÜZDE 62'Sİ İMARSIZ"

Şehir, bir medeniyettir. Marifet halkın kalbini, ruhunu ihya edecek, insana huzur verecek şehirler imar etmektir. İlk günlerden beri yanlışları doğruya tahvil etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yanlış imar edilmiş şehirleri, kentsel dönüşüm diyerek kendi elimizle yaptığımız bu rezilliği düzeltmeye gayret ediyoruz. 200'den fazla yerde kentsel dönüşüm ilan ettik. İzmir'in yüzde 62'si imarsız, kuralsız ve depreme dayanıklılık bakımından sorunlu. Bütün Türkiye çapında olaya baktığımızda 7 milyon binayı yenilemek gerekiyor. 100 milyar liralardan bahsediyorum. Bunları daha baştan düzgün yapsaydık... 15 yılda memleketin bir ucundan diğer ucuna uzanan yeni bir Türkiye inşa ettik. Yaşanabilir marka şehirler bizim AK Parti iktidarının şehircilikteki en önemli hedefidir. Bu bir ihya hareketi, zaman içinde daha iyi yere gelecek.

"184 OVAYI TARIMSAL SİT ALANI İLAN ETTİK"

Çöpsüz, temiz şehirler için katı atık depolama sayısını 83'e çıkardık. Artık çöp toplama tesislerinden elektrik üretiyoruz. 15 yılda yeşil alan miktarını ciddi ölçüde artırdık. Orman alanının 2 milyon hektar artırdık. Türkiye genelinde 184 ova var. Bu alanları tarımsal sit alanı ilan ettik. Tarım haricinde kullanılamayacak.