Başbakan'ın il başkanları toplantısı konuşması

Başbakan'ın il başkanları toplantısı konuşması

İstanbul'da genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e çok sert sözlerle yüklendi. Merkel'i özür dilemeye çağıran Erdoğan ardından Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 'Ucube anıt' tartışması, Hizbullah tahliyeleri, içki yasağı gibi konularda birbirinden önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları

Rum tarafına şirin görünme çabaları manidardır. Sayın Merkel'in tarih bilgisini gözden geçirmesini ve Türk tarafından özür dilemesi gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. Kıbrıs konusunda Schröder döneminde sürecin içerisindeydi. Onun yazdığı kitabı okusun Merkel, ahlaksız davranışlar içerisine girmesin.

Başbakan Erdoğan'ın Merkel'e sert sözleri

KUZEY KIBRIS'TAN GRAM VERMEYİZ

Türk tarafı yüzde 65 evet dedi, Rum tarafı yüzde 75 hayır dedi. Ödülü alan kim Rumlar,.. Halen Türkler'e verdikleri sözün arkasında durmuyorlar.. Kofi Annan'ın raporu sümenaltı edilmiştir. niye açıklanmıyor? Bu noktada AB sorumludur. Ve hala Türkler taviz versin diyorlar. Biz elimizden geleni yaptık. Bizden bu noktada hiç bir zaman anlaşmalar dışında şeyler isterseniz bunu bulamazsınız. Biz size Kuzey Kıbrıs'tan bir gram vermeyiz. Türkiye'yi AB'ye alalım karşılığında Kıbrıs'tan şunları alalım derseniz, kusura bakmayın alamazsınız.

BAYAT MANŞETLER YİNE DEVREDE

2011 seçimleri yaklaştıkça tezgaha sunulan bir takım çirkin oyunlar yine tezgaha sürülüyor. Hükümet aleyhine dönüştürülen kampanyaların bir önceki seçimlerle aynı olduğunu göreceksiniz. Bayat manşetler, haber ve yorumlarla Türkiye'ye sarıldığını göreceksiniz.

RTÜK YASASINI CHP ÇIKARDI

Alkol, heykel tartışmaları, RTÜK uygulamaları, Tahliyeler konusunda bizi zor durumda bırakmaya çalışıyor.. Bunlar hükümeti zora sokmak için başlatılan o malum tezgahların yenisidir.

AİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ak Parti muhafazakar demokrat bir partidir. Bizim için aile çok önemli, tarih ve manevi değerler çok önemli. Biz köksüz bir millet değiliz. Birileri ısrarla ve inatla bize gizli ajandalar dayatıyorlar. 8 yıldır hangi özgürlük alanlarını daralttık, 8 yıldır kimin yaşamına müdahale ettik. Hangisine dedik sen ne kadar şarap içtin, rakı içtin, viski içtin.. Herkes istediği gibi giyiniyor. Herkes istediği gibi içiyor. Iksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar. Trafik polislerinin kazalarda yakaladıkları kimler. Her tür var onları da yakalamasınlar mı? Bunların yaptıklarını ölümle mi ödeyeceğiz. 8 yıldır biz yaşam tarzlarına yönelik neyi yasakladık. Trafik polisleri alkollü sürücüleri yakalamasınlar mı? Bunların yaptıklarını ölümle mi ödeyeceğiz? 8 yıldır biz neyi yasakladık. Şu Ak Parti iktidarına, bakanlara, ailelerine atılan iftiralar bugüne kadar bu boyutta yapıldı mı? Ondan sonra terbiyeden bahsedeceksin.

Önce yandaş diyeceksin sonra yanındaki gazetecileri partine katacaksın. Sevsinler seni.. Bize hakaret edenlere rozet taktı. RTÜK yasası CHP döneminde çıkarıldı. Şimdi kalkmış bize hakaret ediyor. Yüz kızarması edeptendir. Utanmak edeptendir. Maalesef yüzlerin kızarmadığı bir muhalefetle karşı karşıyayız. Artık sivil muhalefetin de edebi terk ettiği bir süreci yaşıyoruz.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bize küfrede rozet taktınız

BİRİLERİ TOPLUMA TEPEDEN BAKTILAR

Birileri toplumun bir kesimine tepeden baktılar. Bilim bunların tekelinde, sanat bunların tekelinde sandılar. Müzikten, heykelden sadece ama sadece bunlar anlar. Bunlara göre entellektüellik kazanılan bir şey değil. Babadan oğula geçer. Bunlar mürebbidir, mürebbiyedir. Her türlü özgürlüğü savunurlar ama bir o kadar da entellektüel despotturlar.

UCUBE HEYKEL TARTIŞMASI

Ben o malum heykele ucube derken içlerindeki despotizmi ortaya çıkanlar kral çıplak sözünü duyunca ne yapacaklarını şaşırdılar. Bunun için sırça saraylarda büyümeye, gerek yoktur. Milletin beğenilerini değerlerini,estetik anlayışını da ona da hakaret etmeyi adet edindiniz. O heykel başlamadan bunu burada yapmamasını söyledim. Fakat kararlıydı ısrarlıydı. Bu heykelin yeri öyle bir yüksek yerde ki oradaki vakıf eserler kubbeler bile tepenin altında kalıyor. Heykelin hemen hemen altında kalan bataryalar var. Düşünün bir tarihi eser var diye İstanbul'da tarih tabiat varlıkları kurulu bizim raylı sistem metroyu Unkapanı'nda durdurdu. Nerden bakarsanız bakın 10 yıl kaybettik. Bu eserleri beğenmek için illa ki güzel sanatlar mezunu mu olmak gerek. Akademi bitirmek zorunda değilim. Bir kere bir eser inşaa ederken çevrelere uyum şartı ararsınız. Ha şimdi İzmir Karşıyaka belediyesi buna talip olmuş. Buyursun alsın orada diksin. Eyvallah yapsınlar. Ben bu heykeltraşın başarısını eleştiren biri de değilim. Saygı da duyarım ama o tarihi eserin olduğu yerde böyle bir eserin dikilmesine sorumluluk mevkisinde biri olarak buna müsade edemem, doğrudur diyemem.

Erdoğan'ın Ucube heykel sözleri

CHP'DEN ADAY OLDU NİYE SEÇİLEMEDİ

Benim hükümetim Kırım'dan Yemen'e kadar dünyanın dört bir yanındaki tarihi eserleri onarıyor. Bugüne kadar bir tane heykeli yıktığımızı gördünüz mü? Ak Parti'nin yükselişini bununla durduracaklarına inanıyorlar, durduramayacaksınız. Önceki belediye başkanı gitti CHP'den aday oldu, niye seçilemedi? Kars halkı görüyor bunları. Akıl veriyor bir tane sanatkar; hükümet bunlarla uğraşacağına Kars'ta işsizlikle mücadele etsin diyor. Bunlara verilen paralar alt yapıya verilseydi Kars bu halde olmazdı.

Oynan bu oyunları halkımıza hep birlikte anlatacağız. Benim vatandaşım şundan emin olmalı, bu hükümet 8 yıldır insanların yaşam tarzına müdahale etmemiştir. Biz bu milletin can, mal, akıl güvenliğini korumak zorundayız.

HAYATİ YAZICI TANIĞIMDIR

İllegal bir örgütü bizimle yan yana koymaya çalışıyorlar. Bu tahliye kararlarını ben vermedim. Yargı verdi. Bu yargı benim ve Erbakan Hoca hakkında jet kararlar verdi. Sayın Hayati Yazıcı bunun tanığı. Erzincan dosyasında bu konuda başarılı çalıştılar. Buralarda bu dosyalar çok çabuk çıktı. Sizin öncelikli yol haritanız yok muydu? Ama bunu bir ay önce de verebilirdiniz? Burada dert başka farklı bir organizasyon söz konusu.Hakim savcı alacağız dedik kamera dediler.

YÜKSEK YARGI İŞ YÜKÜNDEN KURTULMAK İSTEMİYOR

Yüksek yargı üzerindeki yüksek dosya yükünü atmamak için direnmiştir. Uygulama sırasında sudan bahanelerle engellendik. Farklı başkı sınavlarda görüntü ve ses kararına itibar etmeyen Danıştay bize bunu şart koşuyor. Adalet Bakanlığı, görüntü ve ses kaydının durdurulması için başvuruyor ama bir türlü gündeme gelmiyor. Ancak başka bir dosyayı 24 saat sonra karara bağlıyor.Sonra da çıkıyorlar işi yükümüz fazla diye bahaneler ortaya attılar. Millet bu noktada söyleyeceğini söylemiştir. Yargıyı birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkartıp milletin ön bahçesi haline getireceğiz. Onama mı istersin bozma mı diyen bir yargıdan vicdanıyla karar veren bir yargıya geçişi inşallah gerçekleştireceğiz. Milletimize gideceğiz, samimiyetle milletimizle kucaklaşacağız. Biz tezgahları bozarak şer odaklarını çökerterek buraya geldik. Salt Anayasacıların olduğu bir anayasa yapmayacağız dedik.