Başbakan’ın Kılıçdaroğlu’na Ergenekon tepkisi

Başbakan’ın Kılıçdaroğlu’na Ergenekon tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ergenekon” soruşturmasında göz altına alınan gazeteci Soner Yalçın'a sahip çıktı. Yalçın'ı “kaya gibi adam” diye nitelendiren Kılıçdaroğlu, “Nerede bu örgüt, ben de üye olacağım” demişti.

ONLAR KARANLIK ODAKLARLA YÜRÜDÜLER

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Başbakan Erdoğan'ın tepkisi sert oldu. İstanbul'da düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililerine seslenen Erdoğan, ‘Biz milletle işbirliği yaparken onlar çetelerle iş birliği yaptılar. Onlar mafya ile karanlık odaklarla beraber yürüdüler. Biz yurt içi ve yurt dışında Türkiye'ye güç kazandırırken onlar halkın iktidarını törpülemenin gayreti içerisine girdiler' dedi.

EĞER ERGENEKON'U ARIYORSAN

Kılıçdaroğlu'nun elinde kayıp fişi ile Ergenekon örgütünü aradığını kaydeden Erdoğan, ‘Daha önceki genel başkan avukatlık yapıyordu şimdiki üye olma derdinde. Eğer Ergenekon'u arıyorsan Danıştay'ın İkinci Dairesi'ne git orada görürsün. Gazi'ye, Sivas'a, Maraş'a git, kanlı 1 Mayıs meydanına git orada onların kayıt büroları var. Hiç birini yapamıyorsan Dersim'e git onlar sana anlatırlar.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na Ergenekon tepkisi