Başbakan'ın kongrede okuduğu şiirin kodları

Başbakan'ın kongrede okuduğu şiirin kodları

AK Parti kongresinde Başbakan Erdoğan'ın okuduğu şiir çok konuşuldu. Peki Erdoğan neden Sezai Karakoç'a ait “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” adlı şiiri seçti? Sorunun cevabını gazeteci Selahattin Sadıkoğlu tv8'de ekranlara gelen Haberaktif programında verdi.

İŞTE ERDOĞAN'IN OKUDUĞU O ŞİİR

Başbakan'ın kongrede okuduğu şiirin kodları

"BAŞBAKAN BU ŞİİRLE BİR MESAJ VERİYOR"

Gökmen Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Sadıkoğlu, Tayyip Erdoğan'ın cezaevine girdiği dönemde eşi Emine Erdoğan'a moral vermek için, Hüseyin Çelik'in bu şiiri okuduğunu anlattı.

İşte, Sadıkoğlu'nun açıklamaları: "Sezai Bey Ankara'da bürokratken sıkıntılı bir dönem yaşıyor. İstanbul'u hayal ediyor, İstanbul'a gelmek istiyor. İstanbul hayaliyle bu şiiri yazıyor. Allah'a yalvarıyor, Peygambere sığınıyor. Uzun bir şiir fakat bu şiirin bir bu tarafı var yani hedef büyütmek. Ankara başkentler başkenti, İstanbul ise koca imparatorluklar görmüş, tarihi mirasa sahip bir kentten bahsediyoruz. Büyük bir hedef bir kere Başbakan'ın buradaki mesajlarından bir tanesi büyük bir hedef olarak çiziyor. Bir mesaj veriyor.

HÜSEYİN ÇELİK EMİNE ERDOĞAN'A BU ŞİİRLE MORAL VERİYOR

Şiir kısmına gelince; bildiğimiz gibi Tayyip Bey siyasi yasaklıydı. Yani belediye başkanlığı süresinde bir şiir okudu mahkum oldu, belediye başkanlığından alındı. Cezaevine gitti. Cezaevinden sonra geldi arkadaşlarıyla beraber parti kurdu. AK Parti'yi kurdu ve AK Parti'in Genel Başkanı oldu. 2002 ve 3 Kasım seçimlerine gitti. Tam seçimlere giderken YSK Tayyip Erdoğan'a “Sen siyasi yasaklısın seçime giremezsin” dedi. Veto etti. Şimdi Başbakan'ın evinde bir hüzün esiyor. Emine Erdoğan da oradalar. Burada bu şiiri okuyor. Uzun bir şiirdir aslında ezbere okuyor. Burada işte yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır. Hüseyin Çelik okuyor. Bu şiir muhteşem bir moral dopingi veriyor."