Başbakan'ın uçağında nabız tutan Abdülkadir Selvi konuştu - izle

Başbakan'ın uçağında nabız tutan Abdülkadir Selvi konuştu - izle

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra ''paralel yapı'' olarak adlandırılan Cemaat'e yönelik, örgüt suçlamasıyla dava açılacağı söylentileri gündemi sarsmıştı. İddialara resmi ağızlardan herhangi bir açıklama gelmezken, Başbakan'a yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın uçağında konuyla ilgili nabız yoklaması yaptı. CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş'la değerlendirme yapan Selvi, Başbakan'da dava açılması yönünde bir yaklaşım görmediğini söyledi.

Abdülkadir Selvi konuştu - izle

''MAĞDUR OLANLAR BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER''

İşte Abdülkadir Selvi'nin o açıklaması;

Paralel yapıya yönelik bir davanın geleceğini herkes tahmin ediyor. Emre Uslu'nun iddiası gibi bunlar spekülatif şeyler. Bunu hükümet somuta indirgemek zorunda. Dava bekliyor musunuz?

''Başbakan'ın uçağında nabız tutmaya çalıştım. Evet bu iddianın boşta kalmaması lazım. Ama ben sayın Başbakan'da ya da diğer hükümet üyelerinde, örgütten dolayı dava açalım şeklinde bir yaklaşım görmedim. Ama şunu gördüm. Bundan, örgütlü yapının dinlemelerinden, fişlemelerinden mağdur olduğunu hissedenler gidip bu konuda kendileri başvuruda bulunabilirler gibi bir yaklaşım olduğunu gördüm. Bence de sağlıklı olan o. Geçmiş DGM döneminde Nuh Mete Yüksel de bunu yapmıştı. Mağdur olan insanlar gidip başvuruda bulunabilirler.''