Başbakanlık'tan Kaddafi ödülü açıklaması

Başbakanlık'tan Kaddafi ödülü açıklaması

Libya'da son günlerde yaşanan olaylarda ölü sayısı 200'ü aştı. Tükler'in tahliyesi için hükümet 4 uçak ve 2 gemi gönderildi. Öte yandan Başbakanlık'tan da geçtiğimiz kasım ayında Başbakan Erdoğan'ın aldığı 'Kaddafi İnsan Hakları Ödülü' ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada ödülün iadesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

1989 YILINDAN BU YANA VERİLEN ÖDÜL

1989 yılından bu yana her sene dünyanın dört bir yanından çeşitli şahsiyet, grup ve kuruluşlara verilen "Kaddafi İnsan Hakları Ödülü"ne bu yıl kendisinin layık görülmüş olmasından dolayı Uluslararası Komiteye de şükranlarını sunan Başbakan Erdoğan, şunları söylemişti:

DÜNYANIN BİR UCUNDAKİ GELİŞME..

"Şahsımdan ziyade, ülkem ve milletim adına teslim aldığım bu ödülün, bölgesel ve küresel ölçekte, insan hakları noktasındaki mücadelemizi teşvik edeceğinden emin olabilirsiniz. Bu vesileyle bölgesel ve küresel ölçekte işbirliğinin geliştirilmesi yönünde gösterdiği gayretlerden ötürü Libya Lideri Muammer Kaddafi'ye şükran ve takdirlerimi ifade etmek isterim. Libya, Kuzey Afrika coğrafyasında, ortak bir tarihi, ortak bir kültürü, ortak hassasiyetleri paylaştığımız kardeş bir ülke. Tarih içinde acıları, hüzünleri, kederleri, onlarla birlikte sevinci paylaştığımız Libya ile bugün de başta ekonomi ve ticarette olmak üzere bir çok alanda örnek bir işbirliği sergiliyoruz. Bu ödülün, Libya ve Türkiye arasında, Libya ve Türk halkı arasında yakınlaşmaya önemli katkılar sağlayacağını da burada ifade etmek istiyorum. Küreselleşmenin etkisiyle dünyanın bir ucundaki en küçük bir hadisenin, dünyanın diğer ucunda hissedilebildiği bir çağda yaşıyoruz."

KILIÇDAROĞLU: ÖDÜLÜN HAKKINI VERİYOR

Kılıçdaroğlu Başbakan'ın “Libya ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki bir soruya Erdoğan'ın geçtiğimiz Kasım ayında almış olduğu 'Kaddafi İnsan Hakları Ödülü'nü hatırlatarak, “Sayın Başbakan ödülün hakkını veriyor” cevabını vermişti.