Başbakanlık'tan paralel paşalar haberine yalanlama

Başbakanlık'tan paralel paşalar haberine yalanlama

Akşam gazetesinin, "Karargahta 40 paralel paşa" başlıklı haberine, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi ve TSK'nın ardından bir tepki de Başbakanlık'tan geldi.

Açıklamada Başbakan'ın talimatıyla özel ekip kurularak TSK'daki paralel paşaların deşifre edildiği iddiası yalanlanarak aksine her türlü gizli yapılanma girişimleri karşısında nelerin yapılacağının yasalar tarafından belirlendiği ifade edildi. Yanlış algılara yol açılmasına karşı medyanın titiz olması gerektiğinin altı çizildi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

"Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızma girişimleriyle alakalı olarak dün bir günlük gazetede yayımlanan haber çerçevesinde, söz konusu girişimi araştırmak üzere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu biçimindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ YASALARLA BELLİ

Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, TSK da dâhil olmak üzere resmi kurumlara yönelik her türlü gizli yapılanma girişimleri karşısında neler yapılacağı yasalarla belirlenmiş durumdadır.

MEDYA DAHA TİTİZ OLMALI

Devlet kurumlarının bu tür girişimlere karşı hukuk sınırları çerçevesinde gerekli hassasiyeti göstermekte olduğunun dikkate alınması, herhangi bir kuruma ilişkin yanlış algıya yol açılmaması hususunda medya organlarının da daha titiz davranmalarında yarar görülmektedir.

Başbakanlık'tan paralel paşalar haberine yalanlama

Başbakanlık'tan paralel paşalar haberine yalanlama