Başına ödül konulan terörist öldürüldü
Ajanslar

asd

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında ismi mavi listede olan ve BTÖ’nün sözde Orta Saha Üçlü Yönetim sorumlularından, ayrıca Orta Saha Özel Güçsorumlusu olan Azat kod adlı Nevzat Gündüz'ün olduğu öğrenildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

"24 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır Lice ilçesi güneyinde 7'nci KOLORDU KOMUTANLIĞINCA icra edilen Bayrak-30 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sabri ACEM Operasyonu kapsamında, bölgeye düzenlenen hava harekatında 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Başına ödül konulan terörist öldürüldü

MAVİ LİSTEDEYDİ

Yapılan arazi aramasında bu teröristlerden dördünün cesedine ulaşıldı. Üçü erkek, bir bayan olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu teröristlerden biri Azat kod Nevzat GÜNDÜZ adlı sözde lider kadrodakilerden birisi olduğu anlaşıldı. BTÖ’nün sözde Orta Saha Üçlü Yönetim sorumlularından, ayrıca Orta Saha Özel Güç sorumlusu olan Azat kod Nevzat GÜNDÜZ arananlarda “mavi listede” idi. Silvan 1973 doğumlu.''

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda yağmalanarak kundaklanan bir araç ve çalıntı kaydı olan bir araç olmak üzere toplam iki araç ele geçirilmiş, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapan bir şahıs ile bir bölücü terör örgütü iş birlikçisi yakalanmıştır. Ayrıca operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetleri sonrasında aşağıda dökümü yapılan silah, teçhizat ve malzemeler ele geçirilmiştir."

ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MALZEMELER

6 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 14 Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, M-16 Piyade Tüfeği, 5 M-16 Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 Smith Wesson marka tabanca, 1 Smith Wesson marka tabancaya ait Şarjör. -1 kurusıkı tabanca, 1 el bombası, 3 Yeasu marka sabit telsiz, 1 el telsizi, 1 el bombası fünyesi, 38 mühimmat kutusu içerinde 16.720 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, 65 roketatar sevk fişeği, 11 küçük piknik tüpü, 1 EYP düzeneği (2 adet mutfak tüpü ile hazırlanmış), Yaklaşık 100 metre kablo, Bir miktar sağlık malzemesi, Parçalanmış vaziyette Macellan marka GPS cihazı, Bir miktar kenevir tohumu, 4 adet örgütsel doküman, 3.612 kg. toz esrar maddesi.