Başkan Erdoğan Putin ile görüştü
AA

Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, G-20 Liderler Zirvesi kapsamındaki görüşme gerçekleşti.

Erdoğan'ın, zirvenin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'ndaki temasları kapsamında ikili görüşmeleri devam ediyor.

Başkan Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile TSİ 17.25'te başlayan görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

Başkan Erdoğan Putin ile görüştü

GÖRÜŞME ÖNCESİNDE ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Görüşmenin başında kısa bir açıklama yapan Erdoğan, sözlerine mevkidaşı Putin'e teşekkür ederek başladı.

Erdoğan, "G20 marjında bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Bu ara hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. Bizler görüşürken arkadaşlarımız bir araya geldiler." ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan, "Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul'daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabii atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum." diye konuştu.

1 SAAT SÜRDÜ

İki liderin 1 sat süren görüşmesi sona erdi.

Başkan Erdoğan Putin ile görüştü VİDEO

GÖRÜŞME SONRASI BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye ile ilgili daha çok adım atılması gerektiğine dikkat çekerek,“Atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum” dedi.

"G20'DE BİR ARAYA GELMEK MUTLU ETTİ"

Erdoğan, “G20 marjında bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Bu ara hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. Bizler görüşürken arkadaşlarımız bir araya geldiler” ifadesini kullandı.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Putin, Erdoğan’a Suriye konusundaki hassasiyeti için müteşekkir olduğunun altını çizerek, “İstanbul’da yaptığımız son görüşmeden sonra, hala çözülmesi gereken meselelere dair çözümler üretildiği için teşekkür ederim. Türkiye dış politikasının bağımsızlığını ve bir ortak olarak güvenilirliğini bir kez daha doğruladı” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)