Başkenti betonlaşmış görüntüden kurtaracaklar

ankara

Son yıllarda yeşile yatırım konusunda belediyelerle birlikte inşaat sektörü de önemli işlere imza atmaya başladı. Ankara'nın önde gelen inşaat sektörü temsilcilerinin kentin yeşillenmesinde konut projelerinin önemine dair açıklamada bulunurken daha yeşil kentler için kolları sıvadı.

NİTELİKLİ YEŞİLLENMEYE PROJE KATKISI

İnşaat sektörü ürettikleri proje ve son konutlarda özel kent ağaçları ve bitkilerle kurgulanan peyzaj alanları oluşturarak 'Yeşil Başkent’in temellerini atmaya başladı. İnşaat sektörüne bu noktada büyük iş düştüğünü bildiren Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, marka projelerin kentlerin modernleşmesinin yanında “nitelikli yeşillenmesi” için de katkı sağladığını belirterek, "İnşaat firmaları artık yaşam merkezleri inşa ediyor. Elbette bu yaşam merkezlerinin de yeşile ihtiyacı var. İnşa edilen marka projelerin neredeyse tamamı kendine ait peyzaj alanları içeriyor. Konutların kalitesi arttıkça, yeşil alanların kalitesi de artıyor" dedi.

BAŞKENTİN OKSİJEN KAYNAĞI OLACAK

Ankara özelinde de yeşil alan sayısının arttığını vurgulayan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, geniş yeşil alanlar oluşturmaya olanak tanıyan yeni yerleşim yerlerinin yakın gelecekte başkentin oksijen kaynağı olacağını ifade etti.

'İŞ MERKEZLERİNDE YEŞİL ALANLARA YER VERİLİYOR'

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm ise beton yığını görünümünde olan Ankara’nın eski yerleşim yerlerinin de kentsel dönüşümle yeşil ve yaşanılabilir hale gelebileceğinin altını çizdi. Kentlerin yeşillenmesinde konut projelerinin önemli rolü olduğunu anımsatan Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci'de, yalnızca konutlarda değil iş merkezlerinde de artık yeşil alanlara yer verildiğini bildirdi.