Basketbol Milli Takımı'na Avrupa'nın sayı kralı geliyor

Basketbol Milli Takımı'na Avrupa'nın sayı kralı geliyor

A Milli Basketbol Takımı'nın devşirme oyuncusu Emir Preldziç 2014 Dünya Kupası'nda takımdakı yerini almayacak.

Skorer bir guard arayışlarını sürdüren Başantrenör Ergin Ataman'ın listesinde; Anadolu Efes'in eski yıldızı Jordan Farmar, Milano'dan Keith Langford ve Bayern Münih'ten Malcolm Delaney isimleri var. Ilk olarak Farmar ile görüşen Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, Birleşik Amerikalı oyuncunun istediği yüksek ücrete prensip olarak karşı çıkınca görüşmeler tıkanma noktasına geldi.

FEDERASYON PARA ÖDEMEK İSTEMİYOR

Devşirme oyuncu için para ödemek istemeyen Federasyon, Keith Langford ve Malcolm Delaney isimleri üzerinde duruyor. Iki oyuncunun menajeriyle de görüşmelerini sürdüren Basketbol Federasyonu, gelecek sezondan itibaren bir Amerikalı oyuncuya Milli Takim'da yer verecek.

Öte yandan daha önce Milli takımı bıraktığını açıklayan Hidayet Türkoğlu'nun da yükselen performansıyla yeniden takıma davet edilme ihtimali bulunuyor.

LANGFORD İDDİASI

Emporio Armani Milano forması giyen Keith Langford, Türk pasaportu alarak Türk Milli Basketbol Takımı'nda forma giyme hakkı kazandı.

Sportando internet sitesinin haberinde, bu sezon Euroleague'de en skorer oyuncu konumunda bulunan Langford'ın bütün resmi evrak problemlerini çözdüğü ve önümüzdeki sene oynanacak Dünya Kupası'nda Türkiye formasını giymesi için önünde bir engel kalmadığı belirtildi.

PERFORMANSI İLE GÖZ DOLDURUYOR

Langford'ın formasını giydiği Emporio Armani, Euroleague çeyrek final serisinde Maccabi Tel Aviv'le mücadele ediyor. Seride 2-1 önde bulunan İtalyan temsilcisini taşıyan isimlerin başında gelen 31 yaşındaki şutör-guard, oyun başına 14 sayı 3.3 asist performansıyla göz dolduruyor.

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra Milli Takım Başantrenörü olan Ergin Ataman'ın Langford'ı Galatasaray Liv Hospital'da görmek istediği de gelen haberler arasında. Ergin Ataman'ın dünya kupası kadrosundaki devşirme hakkını ise Emir Preldzic'in yerine Euroleague sayı kralından kullanacağı öğrenildi.