Batı PKK'nın terör örgütü olduğunu yeni anladı
Ajanslar

pkk

İngiliz Financial Times gazetesi Batının PKK'ya yönelik şüphelerinin çatışmaların yeniden başlamasıyla Temmuz ayından bu yana arttığını yazdı. Piotr Zalewski'nin kaleme aldığı analizde PKK'nın terör örgütü olduğu yeni anlaşılmış gibi ifadelere yer veriliyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN ÇAĞRISI

Bir dönem Batılı uzman ve politikacıların ABD ve Avrupa'ya PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması çağrısında bulunduğunun yazıldığı haberde gazeteye isim vermeden konuşan Avrupalı bir diplomatın PKK'nın 'terör örgütü' listesinden çıkarılmasının artık önerilmediğini söylediği ve "Bugünlerde aklı başında hiç kimse bundan bahsetmiyor" dediği belirtildi.

"DÜNYA PKK'YA ISINIYOR GİBİ GÖRÜNÜYORDU"

Piotr Zalewski imzalı analizde, "Birkaç ay önceye kadar, dünya, Kuzey Irak dağlarında bulunan silahlı Kürt milis grubu PKK'ya ısınıyor gibi görünüyordu. Grup ve bölgesel kolları, Suriye ve Irak'ta IŞİD militanları tarafından Kürt köyleri ve kasabalarına yapılan saldırıları püskürtüyor, kara savaşında cihatçılarla çatışmaya girebilen ve gönüllü olan tek bölgesel güç olarak alkış topluyordu" ifadesi yer aldı.

"TEMMUZ AYINDA DEĞİŞTİ ÇÜNKÜ"

Zalewski analizinde, bu durumun, Temmuz ayında PKK'nın Türkiye'nin barış görüşmeleri sırasında verilen sözleri tutmayıp ve Güneydoğu bölgesinde yeni askeri karakollar inşa edip kendisine bunu dayattığını öne sürerek, saldırılara yeniden başlamasıyla değiştiğini belirtti.

Haberde, Ankara'daki yetkililerin bu iddiaya karşı çıkarak, PKK'nın barış yapmaya hiçbir zaman hazır olmadığını ve çatışmaların geçici olarak durduğu dönemi fırsat bilerek silah yığınağı yaptığını söylediği vurgulandı.