'Bay Kemal'in kontrollü darbe sözünü ilk FETÖ kullandı'
ensonhaber.com

CNN Türk canlı yayınında konuşan Erdoğan, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavırlarını eleştirdi.

"BAY KEMAL'İN KULLANDIĞI O SÖZÜ İLK FETÖ ELEBAŞI KULLANDI"

"Bay Kemal'in bu söylediği anlayış, 'kontrollü darbe' diyor. Kontrollü darbe girişimi ise Bay Kemal, senin 7 Ağustos'ta ne işin var? Cuma akşamına kadar gelmeyeceğini bildirdin, seni o kadar sıkıştırdılar ki Yenikapı'ya Cumartesi geldin. Ben gece 01.15'te Atatürk Havalimanı'na iniyorum, sen 23.15'te FETÖ'nün kontrolündeki tankların arasından geçip Bakırköy'e gidiyor kahveni yudumluyorsun.

'Bay Kemal'in kontrollü darbe sözünü ilk FETÖ kullandı'

Biz oraya geliyoruz halkımızla bütünleşiyoruz. Orada darbe girişimine karşı aldığımız tedbirleri uygulamaya koyuyoruz, Bay Kemal'in kullandığı bu sözü FETÖ elebaşısı da aynı sözü kullandı. Ne zaman 16 Temmuz'da kontrollü darbe dedi ve herşeyi ile açığa çıktı. Bunu ilk önce FETO kullandı ondan sonra o kullandı. Burası manidardır. Bay Kemal kendini güvence altına almak istedi. Havalimanından kaçışı görüntülendi ve bu görüntüler ortaya çıktı. Bay Kemal niçin FETO ile aynı kelimeleri kullanıyor. Açıkları var. Bütün hayatı yalan ve iftira üzerine kurulu olduğu için de bunlardan kurtulamıyor, sıyrılamıyor. Buradaki açıklama net ifadesidir."