Bayburt'a 14 yılda 3 milyar liralık yatırım yapıldı

2

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt Valiliği önünde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

14 YILDA 3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Yıldırım sadece Türkiye'nin 81 vilayetinde değil aynı zamanda Bayburt'ta da yatırım yaptıklarını açıkladı. Şehire 14 yılda toplam 3 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.

Binali Yıldırım, Bayburt'ta devam eden projelerin tutarının da 1 milyar lira olduğunu ifade etti. Şehre, 374 yeni derslik, 988 yeni konut yaptıklarını bildiren Yıldırım, Bayburt'a üniversite kazandırdıklarını söyledi.

2050'YE KADAR SU SORUNU YAŞANMAYACAK

İlin merkezine hastane yaptıklarını ve yeni bir hastane daha yapacaklarını belirten Yıldırım, içme suyu probleminin de Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmalarıyla çözüldüğünü, 2050'ye kadar su sorununun yaşanmayacağını aktardı.

Bayburt'ta tarım ve hayvancılığa 188 milyon liralık destek verdiklerini, 4.5 milyon fidan diktiklerini anlatan Yıldırım, "Fidanları diktik, Türkiye'yi yeşillendiriyoruz." dedi. Başbakan Yıldırım, şehirde 54 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını, Demirözü Barajı'nı yaptıklarını, bu barajla 112 bin 600 dönüm arazinin sulanacağını vurguladı.

8 YENİ BARAJIN TEMELİ ATILDI

Açılışını yaptıkları barajların yanı sıra 8 yeni barajın daha temelini atacaklarını ifade eden Yıldırım, Tarım Yerleşkesi Programı'nın da sürdürüldüğünün altını çizdi. Bayburt'ta 2002'de bölünmüş yol bulunmadığına ve şimdi 75 kilometre bölünmüş yol yapıldığına işaret eden Yıldırım, Salmankaş tünelleriyle Bayburt'u Trabzon'a yaklaştırdıklarını, Kop tünelleriyle Bayburt'u Erzurum'a yaklaştıracaklarını dile getirdi.

Kop Dağı'ndaki şehitliği milli park ilan ettiklerini anlatan Yıldırım, Gümüşhane-Köse-Çaykara yollarının da süratle devam ettiğini bildirdi.