Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na oy oranı sitemi

Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na oy oranı sitemi

Geçtiğimiz gün Meclis'te gerçekleştirilen Kılıçdaroğlu ve Baykal görüşmesinde CHP'nin oy oranlarına ilişkin Baykal'ın tepki gösterdiği iddia edildi.

OYLAR ERİDİ TEPKİSİ

Yeni Şafak'ta yer alan haberde, Baykal'ın görüşmede Kılıçdaroğlu'na ayrıca partideki çok başlı görünümden dolayı yaşadığı rahatsızlığı da aktardığı öğrenildi. Genel başkanlığı bıraktığı sırada partinin oylarının yüzde 30 bandında olduğunu savunan Baykal, son yapılan anketlerde ise oy oranını yüzde 22 seviyelerine indiğini söyledi. Baykal, oyların düşmesine neden olarak ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve Hurşit Güneş'in tepki çeken açıklamalarını gösterdi.

PARTİYE AİT KANAL KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam bir araya geldiği Baykal'dan Halk TV'yi, Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'a devretmesini istedi. Partiye ait kanalın kimseye peşkeş çekilemeyeceğini söyleyen Baykal ise öneriyi reddetti.

HALK TV MESELESİ

CHP'nin önceki günkü grup toplantısında Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'a her türlü desteği vereceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu'nun akşam bir araya geldiği Deniz Baykal'dan da Yalçın için Halk TV'yi istediği ortaya çıktı. Baykal ise bu öneriyi kabul etmedi. CHP kulislerinden sızan bilgilere göre 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ana eksenini Halk TV oluşturdu. Kılıçdaroğlu, Baykal'dan kendisine Halk TV'nin hisselerini istedi. Bu teklife sıcak bakan Baykal, hisseleri Olcay Baykal'ın yeğeni Haluk Akıltopu, eski CHP Saymanı Mahmut Yıldız ve CHP'li Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in babasında olduğu iddia edilen kanalın parti tarafından kullanılmasına bir itirazı olmadığını iletti.