Bayramlaşmak için minareye çıktılar
DHA

Muş'un merkeze 35 kilometre uzaklıktaki 40 hane ve 450 nüfuslu Gündoğan Köyü sakinleri, köyde baz istasyonu olmaması nedeniyle bayramda cep telefonuyla yakınları ile görüşebilmek için yoğun çaba sarf etti.

Bayramlaşmak için minareye çıktılar

ERKEKLER MİNAREYE, KADINLAR TEPELERE ÇIKTI

Erkekler caminin minaresine çıkarken, kadınlar köye yaklaşık 500 metre uzaklıktaki tepelere çıkmak zorunda kaldı. Köy halkı bu nedenyle bayramın keyfini doyasıya yaşayamadıklarını söyledi.

Bayramlaşmak için minareye çıktılar

"İSTERLERSE ARSA TAHSİS EDERİZ"

Gündoğan Köyü Muhtarı Necmettin Gül, köylerinde cep telefonuyla konuşmanın neredeyse imkansız olduğunu, vatandaşların caminin minaresine ya ya da tepelere çıkarak şebekeye ulaşabildiğini belirtti. Bu yüzden mağdur olduklarını ve bugüne kadar yaptıkları başvurulardan olumlu sonuç alamadıklarını anlatan Muhtar Gül, şunları söyledi: "Köyümüzde cep telefonu şebekeleri çekmiyor. Vatandaşlar yakınları veya askerdeki çocuklarıyla konuşup bayramlaşmak için minareye ya da köyün yaklaşık 500 metre uzağındaki  yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyor. Bu nedenle zaman zaman özellikle kış aylarında sıkıntılar yaşıyoruz. Bir hastamız olduğu zaman hiçbir yere ulaşamıyoruz. Ya yüksek yerlere çıkıyoruz ya da kendi imkanlarımızı kullanarak hastayı hastaneye ulaştırıyoruz. Bazı hamileler yolda bile doğum yapıyor. Köyümüzde yaklaşık 250 cep telefonu bulunmaktadır ama hiç birinin işe yaradığı yok. İlgili firmalardan buraya baz istasyonu kurmalarını istiyoruz. Köylüler olarak kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazırız ve istenildiği takdirde arsa tahsisi yaparız."

Bayramlaşmak için minareye çıktılar

"SAATLERCE BEKLİYORUZ"

Köy halkından Serdar Yıldız ise, "İstanbul’a çalışmaya giden kardeşim ve akrabalarımla bayramlaşmak için bir günde 6- 7 kez caminin minaresine çıkmak zorunda kalıyoruz. Minareye herkes sığmadığı için bazen saatlerce bekliyoruz." dedi.

Bayramlaşmak için minareye çıktılar

Bayramlaşmak için minareye çıktılar

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)