Bayram tatilinde 7 milyon kişi yollara düşecek
ensonhaber.com

Bayram tatilinde 7 milyon kişi yollara düşecek

Bayram tatilini yıllık izinle birleştirenlerin yol açtığı yoğunluk, birçok bölgeye biletlerin şimdiden tükenmesine yol açtı.

BİLETLER SON GÜNLERE BIRAKILMAMALI

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada; "Yoğunluk bu hafta itibarıyla başladı. Ama asıl yoğunluk 10 Temmuz ve sonrasında olacak. 17’sine kadar sürmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız biletlerini son günlere bırakmadan almalı” dedi. Erdoğan, “Şu sıralarda Büyük İstanbul Otogarı’nı günde 100 bin vatandaşımız kullanıyor. Bu dönemde 7 milyon kişi otobüsle seyahat edecek" diye konuştu.

SEFERLER AĞUSTOS SONUNA KADAR DOLU

Bayram dolayısıyla günde 2 bine yakın yolcu taşıyacaklarını ve bu sebeple bünyelerine 100 otobüs daha eklediklerini belirten TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, ağustos sonuna kadar tüm seferlerinin dolu olduğunu ifade ederek, "Bayramda sefere başlayacak İDO ve Metro Turizm ortak projesi olan Güney Marmara - Ege seferleriyle, Ege’de bulunan illere ulaşım 2.5 saat kısalacak" dedi.

HAVAYOLLARI ŞİRKETLERİ DE MUTLU

Ramazan Bayramı dolayısıyla yüzü gülen diğer bir sektör havayolu taşımacılığı. Tatilini yurt içi ve yurt dışında geçirecek olanların da talepleri doğrultusunda ek seferler koyan havayolu şirketleri uçak tiplerini de büyüttü.

SON 48 SAATTE 35 BİN KİŞİ

Gurbetçiler de bayram ve yıllık izinleri dolayısıyla Türkiye'ye gelmeye başladı. Gümrüklerden Türkiye'ye giriş yapan gurbetçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında arttı. Son 48 saatte 35 bin kişi yurda giriş yaptı.

GÜNEYDOĞU BİLETLERİ TÜKENDİ

İstanbul Otogarı bilet ofisi çalışanlarından olan Muhsin Gül, açıklamasında, "2 Temmuz’dan bu yana otobüslerimizin sefer yaptığı Güneydoğu bölgesinde hiçbir şehre biletimiz kalmadı. Öyle görünüyor ki ek seferlerimiz olacak, hiçbir vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz" dedi.