Bayram tatilinde uçak yolculuğu yapacaklar için ipuçları

Geçen hafta açıklanan bayram tatili süresinin ardından planlar yapıldı, yapılıyor ya da güncelleniyor. 10 günlük tatil için uzun rotalar çizenler uçakla yolculuğu tercih edecektir. Peki uçakla yolculuğa çıkacağımız bugünlerde nelere dikkat etmeliyiz. Hepsi bu yazıda...

Bayram tatilinde uçak yolculuğu yapacaklar için ipuçları

Kamuda 10 gün, özel sektörde de minimum 5 gün olacak tatil sürecinde ülkede adeta kavimler göçü tadında hareketlilik bekleniyor. Otogarlar ve havalimanları dolup taşacak...
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın art arda gelmesiyle oluşan bu uzun izin günlerini değerlendirecek olanlar kentten uzaklaşacak. Kimi aile ziyareti kimiyse yaz bitmeden son tatili gerçekleştirecek.

UÇAKTA AYAKTA YOLCULUK YAPMAYIN

Birçok havayolu şirketi, kurallar doğrultusunda seferleri için uçağın kapasitesi dışında fazladan biletleme yapabiliyor. Bunun sebebiyse uçuşa gelmeyen yolcular uçağın doluluğunu ve gelirlerini düşürebiliyor. Bu durum tatil ve bayram dönemlerinde oldukça az yaşansa da hava yolu şirketleri bu riski değerlendirmeye alıyor. Elbette biz yolcular da riskleri dikkate almalıyız.

Bayram tatilinde uçak yolculuğu yapacaklar için ipuçları

NELER YAPILABİLİR?

Online Check-in: Sıklıkla uçuştan 24 saat önce başlayan online check-in bu noktada kurtarıcı olabilir. Kesinlikle check-in yaparak yerinizi garantileyin.

Geç kalmayın: Genelde iç hat uçuşlarda 1 saat, dış hat uçuşlarındaysa 2 saat önce havaalanına gelmeniz beklenir. Bu beklentiyi kural sayın.

Toplu taşıma kullanacaksanız bu araçların da sefer saatlerine dikkat edin. Trafiği hesaplayın. Yahut özel aracınızla gidecekseniz de otoparkta yaşanabilecek yoğunluğu da göz önünde bulundurun.

Havalimanına ve arındırılmış alanlara geçişte gireceğiniz uzun mu uzun pasaport ve kimlik kontrol sırasını da hesaba katmakta büyük fayda var.

Bayram tatilinde uçak yolculuğu yapacaklar için ipuçları

GİYSİ TERCİHİNİZE DİKKAT EDİN

Güvenlik kontrolü sırasında fazladan vakit kaybetmek istemeyeceğinizi düşünüyoruz. Bunun için kolay çıkarılabilir ayakkabı giyebilir. Kemer kullanımında kaçınabilir, metal aksesuarlarınızı üzerinize almayabilirsiniz. Kabinde taşıyabileceğiniz sıvı miktarını kontrol edip kabin bagajlarınızı da buna göre ayarlamalısınız.

Bayram tatilinde uçak yolculuğu yapacaklar için ipuçları

DÖNÜŞTE DE AYNI ÖZENİ GÖSTERİN

Gidişi yolunda bildiğiniz kendi şehrinizden uçmuş ve sorun yaşamamış olabilirsiniz ancak tatil için seçtiğiniz yerin yoğunluğu da önem arzediyor. Bilmediğiniz bir şehir ve havalimanıysa biraz daha erken harekete geçmeniz işinize yarayabilir. Örneğin; araç kiralama yaptıysanız araç teslimi sırasında ya da uçuş öncesi beklemediğiniz gelişmeler yaşanabilir.

UÇAĞA BİNEMİYORSANIZ BİLETİNİZİ DEĞİŞTİRİN

İç hatlarda hiç bir işlem yapmaz ve uçağa binmezseniz, biletiniz boşa gitmiş olur. Geç kalıyorsanız ve ya uçağa binemiyorsanız bilet değişikliğinizi uçak kalkmadan gerçekleştirin. Havayolu şirketinizin çağrı merkezini arayın. Biletinizi uçak kalkmadan önce ceza ödeyerek de olsa değiştirebilirsiniz. Bazen ekonomi sınıfı ve promosyon biletlerde maalesef değişiklik söz konusu olamıyor.

İYİ TATİLLER...