Bayramda Erdoğan 15 İhsanoğlu 30 milyon kişiye ulaştı

aday

Cumhurbaşkanlığı yarışına kısa bir süre kala adaylar, şehir turlarında bire bir temas kurdukları seçmenlere cepten de ulaştı.

ERDOĞAN 15, İHSANOĞLU 30 MİLYON KİŞİYE MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı adaylarından Başbakan Tayyip Erdoğan 15 milyon, Ekmeleddin İnsanoğlu ise 30 milyon kişinin cep telefonuna kısa mesaj yollayarak Ramazan Bayramı'nı kutladı. SMS göndermeyen Selahattin Demirtaş ise Twitter üzerinden “SMS ile benim adıma atılan toplu bayram mesajları bana ait değildir” açıklaması yaptı.

SMS MASRAFLARI BAĞIŞ İÇİN TOPLANAN PARAYLA KARŞILADI

Adaylar, gönderdikleri SMS'lerin masraflarını bağışlarla toplanan paralarla karşıladı. Mesajların ne kadar etkili olduğu sandıklar açıldığında belli olacak.

"ŞEKER YİYEBİLSİN"

Miting yapmayan ancak şehir turlarıyla vatandaşa ulaşan İnsanoğlu, Kadir Gecesi başlattığı SMS uygulamasına Ramazan Bayramı'nda da devam etti, bayramda 30 milyon kişiye mesaj attı. İhsanoğlu, mesajında, “Ramazan Bayramı Türk milletine ve İslam alemine barış ve huzur getirsin. Çocuklarımız hep gülsün, şeker yiyebilsin” ifadesini kullandı. İhsanoğlu, mesajında “Cumhurbaşkanı adayı” ifadesine yer vermedi.

‘ADAY' VURGUSU

Başbakan Erdoğan'ın 15 milyon kişinin cep telefonuna gönderdiği bayram mesajında ise “Cumhurbaşkanı adayı” vurgusu yapıldı. Erdoğan, “Bayramınızı kutluyor, milletimiz ve insanlık için Rabb'imden esenlik diliyorum. Selam ve sevgilerimle” ifadesine yer verdiği mesajının sonunda “Cumhurbaşkanı adayı” sıfatını kullandı.

300 BİN TL'LİK FATURA

Düzenleyici kurum SMS ücretlendirmesinde üst sınırı belirliyor. Ancak GSM şirketleri alınan paket ve kampanyaya göre çok değişken olarak SMS ücretlendirmesi yapıyor. Pakete göre daha düşük rakamlara da inebiliyor ancak ortalama 1 SMS 1 kuruş olarak ücretlendirildiği takdirde, 30 milyon seçmene gönderilecek 1'er SMS'in yaratacağı fatura 300 bin lirayı buluyor.

ERDOĞAN'DAN SOSYAL MEDYA ATAĞI

Başbakan Erdoğan, seçim kampanyası kapsamında sosyal medyaya da ayrı bir önem veriyor. Özellikle Facebook, Twitter ve Google Plus mecraları üzerinden Erdoğan gönüllüler grubu ile birlikte herkese ulaşılmaya çalışılıyor.