Kanser hastası BBC spikeri hayatını kaybetti
ensonhaber.com

Bland bir süredir iki yaşındaki oğlu için bir anı kitabı yazıyor. "Kansere samimi bir bakış" sloganıyla yayınlanan "Sen, ben ve Büyük K" radyo programının da 3 sunucusundan biri.

ZAMANLA YARIŞIYORDU

40 yaşındaki Bland, sayılı günleri kaldığını bu haftanın başında sosyal medya hesabından duyurmuştu. Kasım 2016'da meme kanseri teşhisi konan sunucu, geçen ay yaptığı açıklamada "zamanla yarıştığını" söylemişti.

Galler doğumlu Rachael Bland, bu yıl Mayıs ayında kanserinin tedavi edilemez boyuta geldiğini, yapılacak klinik taramalardansa umut verici sonuçlar beklediğini duyurmuştu.

Kanser hastası BBC spikeri hayatını kaybetti

"KORKARIM ZAMAN GELDİ"

Bundan iki ay sonra Bland, kanserin diğer organlara yayıldığını öğrendi. Twitter'dan yaptığı açıklamada Bland, "Efsane Frank S.'nin (Sinatra) sözleriyle, korkarım zaman geldi dostlarım. Hem de aniden. Bana sayılı günlerim kaldığı söylendi. Her şey çok gerçek dışı. Bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim." ifadelerini kullanmıştı.

"ÖLMEKTEN KORKMUYORUM"

15 yıldan fazla süredir BBC'nin farklı programlarında sunuculuk yapan Bland, geçen ay İngiltere'de yayımlanan Sunday Telegraph gazetesine şöyle yazmıştı: "Ölmekten korkmuyorum. Sadece geride bırakacaklarım için endişeleniyorum."