BBP ve Destici de seçimin kaybedenlerinden oldu

BBP ve Destici de seçimin kaybedenlerinden oldu

Büyük Birlik Partisi, Genel Başkan Mustafa Destici ve yönetim kurulunun kararıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemişti.

BBP VE DESTİCİ DE KAYBETTİ

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, İhsanoğlu'nu destekleyen ve netice olarak kaybeden siyasi partilerden biri de Büyük Birlik Partisi ve onun genel başkanı Mustafa Destici oldu. Destici İhsanoğlu'nu desteklediklerini açıkladıktan hemen sonra BBP tabanından tepki görmüştü.

DESTİCİDEN İYİ Kİ DESTEKLEDİK AÇIKLAMASI

Destici seçim sonrası yaptığı sıcağı sıcağına ilk açıklamada şunları söyledi:

"Seçim süreci boyunca da sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ortaya koyduğu uzlaşmacı ve kucaklayıcı tavır, üslubu, çelebi ruhlu davranışları ve sözleri haklılığımızı ortaya çıkartmıştır. 2010 referandumu sonucu ile bu akşamki sonucu katılım oranlarını da dikkate alarak değerlendirdiğimizde, gerçekte BBP'nin kararının ve tavrının Türk siyasetindeki özgül ağırlığının ne kadar önemli ve sonuca etkili olduğunu gördük. Bugünkü sonuçlar itibari ile 12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kere daha tebrik ediyorum. Kendisinden temennimiz bundan sonra toplumun her kesimini kucaklaması, uzlaşmacı bir tavır sergilemesi ve herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu açıkça ifade etmesidir. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey birlik beraberlik ve uzlaşıdır. Bunun da öncülüğünü yeni seçilen Cumhurbaşkanımız yapmalıdır."

BBP ve Destici de seçimin kaybedenlerinden oldu