BBP'de 77 kişi istifa etti

BBP

Aralarında BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve bazı MKYK üyelerinin de bulunduğu 77 kişi istifa etti.

DESTİCİ'NİN SAĞ KOLU GİTTİ

Hasan Hüseyin Bozok, düzenlediği basın toplantısında, 21 yıl önce kurulan BBP'nin bir neferi olmaktan iftihar ettiklerini ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve BBP'nin milli ve manevi değerleri önceleyen, dürüst siyaset anlayışına bağlı kalarak bugüne kadar siyasi mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti. BBP'yi bir gönül limanı olarak gördüklerini ifade eden Bozok, ancak partinin, bugün için kuruluş felsefesine bağlı temsil edilme vasfından tamamen uzaklaştığını savundu.

"CEMAATİN BORAZANLIĞINI YAPAN KRİPTO YAPI ORTAYA ÇIKTI"

Bozok, "Ne partinin 21 yıllık siyasi değerleri ne emeği geçen eski kadrolarının görüşleri ne de kamuoyundaki imaj düşünülmeden malum cemaatin borazanlığını yapan operasyonel kripto bir yapı ortaya çıktı. Tabanın söylemlerine kulak tıkayan ve istişareye dayalı karar alma esasını yok sayan bir anlayış, partinin baskın karakteri haline dönüşmüştür" diye konuştu.

"MÜCADELEMİZ İZAHI MÜMKÜN OLMAYAN İLİŞKİLERLE HARCANDI"

Bu dönüşümün, parti içi mücadeleyi de imkansız kıldığını ifade eden Bozok, "Değerlerimizin, ilkelerimizin, muteber siyasi geçmişimizin, hassasiyetlerimizin, hiçbir dünyevi menfaatle eş tutulamayacak mücadelemizin bazı çıkar ve izahı mümkün olmayan ilişkiler etrafında harcanması partimizle yollarımızı ayırmayı artık elzem hale getirmiştir" ifadesini kullandı.