Bebeğiniz BLW yöntemine nasıl alıştırılır?

Kendi Kendine Beslenme yani (BLW) yöntemi son zamanlarda anneler arasında konuşulan en popüler konulardan biri haline geldi.

Bebeğinizin ek gıdaya geçmesiyle birlikte başlayabileceğiniz bebek önderliğindeki bu beslenme yöntemiyle bebeğiniz hem kendi kendini besleyebilecek hem de hareket kabiliyetini geliştirebilecek.

Bebeğiniz BLW yöntemine nasıl alıştırılır?

OYUN GİBİ BESLENME ŞEKLİ

BLW yöntemini güzel kılan ise yemek saatlerinin oyun haline gelmesi. Bebeğinizin önüne parçalayarak koyduğunuz yiyeceklerle bebeğiniz oynarken siz de onun yemek yeme çabasını izleyerek mutlu olabilirsiniz.

AİLE İLE BİRLİKTE YEMESİNE ÖZEN GÖSTERİN

Bebeğinizin ilk ek gıdaya başladığı dönemde ondan çok fazla yemek yemesini beklemeyin. Sizinle aynı saatlerde yemek yemesine özen gösterin. Masadakileri izleyerek hem eğlenecek hem de zamanla daha fazla yemeye başlayacaktır.

Bebeğiniz BLW yöntemine nasıl alıştırılır?

ZAMANLA SİZİN GİBİ BESLENECEK

Yöntemi uygularken bebeğinizin dik oturduğundan emin olun ve elinde tutabileceği gıdalarla başlayın. Bebeğinizin her ay tadabileceği yiyecekler değişecek, zamanla sizin yediğiniz şeyleri sizin gibi yemeye çalışacaktır. Bu konuda bebeğinizin sağlığı için kesinlikle doktorunuzdan bilgi alarak ilerleyin.

3 GÜN KURALI

Bebeğinize tattığı besinleri 3 gün üst üste vererek o besine karşı tepkisini gözlemleyebilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizin sevdiği besinleri ayırabilir ve alışkanlık kazandırabilirsiniz.