Bebek İsa heykelinin orijinal kafası geri döndü
Ajanslar

Kanada'daki bir Katolik kilisesi olan Sainte Anne des Pins'in bahçesinde Kutsal Meryem'in elinden tuttuğu bebek İsa heykelinin kafası bir yıl önce vandallar tarafından çalınmıştı.

ALAY KONUSU OLMUŞTU

Geçen hafta ise Heather Wise isimli bir heykeltraşın yerine yenisini yapana kadar heykele taktığı gelişi güzel yapılmış küçük bir terracotta asker kafası tüm dünyada alay konusu olmuştu.

Bebek İsa heykelinin orijinal kafası geri döndü

GİZEMLİ BİR KADIN KAFAYI KİLİSEYE İADE ETTİ

İşte bu olayın tüm dünyada duyulmasının ardından bebek İsa'nın bir yıldır kayıp olan gerçek kafası gizemli bir kadın tarafından kiliseye iade edildi ve olması gereken yere takıldı.

Bebek İsa heykelinin orijinal kafası geri döndü

"BİR DAHA ÇALAMAYACAKLAR"

Kilisenin rahibi Gérard Lajeunesse, ismi açıklanmayan kadının heykelin başını Ağustos ayından beri bürosunda sakladığını ve geçen haftaki sansasyonel olayın ardından başın nereye ait olduğunu öğrenerek bu sabah iade ettiğini söyledi.

"İnternet bazen böyle hayırlı işlere de yarıyor" diyen Lajeunesse, gizemli kadının kendisine heykel başını çalan kişinin psikolojik sorunları olduğunu söylediğini ancak o kişiye dava açmayı düşünmediklerini belirtti.

Rahip ayrıca belirli aralıklarla yıllardır yerinden çıkarılan, bazen etrafa atılan bazen de çalınan heykelin bir daha yerinden çıkarılamaması için bu kez daha derine monte edileceğini de sözlerine ekledi.

Bebek İsa heykelinin orijinal kafası geri döndü

10 YIL ÖNCE BAŞI KOPMUŞTU

Ste Anne des Pins Katolik Kilisesi'nde 10 yıldır bulunan heykel, birkaç yıl önce saldırıya uğramıştı. Onarılan heykel, 1 yıl önce tekrar hedef olmuş, bu kez İsa'nın başı koparılmıştı. Aylarca başsız olarak duran heykel için, kilisenin rahibi Gerard Lajeunesse belediyeye talepte bulunmuş, Heather Wise isminde bir heykeltraş ta geçici bir bebek İsa başı yontmuş,ancak bu baş dünya genelinde sosyal medyada alay konusu olmuştu.