Bedelli için 30 bin ödeyene farkı geri ödenmeyecek

Bedelli için 30 bin ödeyene farkı geri ödenmeyecek

Son günlerin en önemli konusu bedelli. Bundan önceki uygulamada fiyat 30 bin TL belirlenmişti. Yeni bedellideki tutar ise 18 bin TL oldu. Kafalardaki soru şu: “30 bin TLödeyene para iadesi var mı?”

''BÖYLE BİR İŞLEYİŞ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL''

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a bu soru soruldu. Babacan soruyu gülümseyerek şöyle yanıtladı: “Böyle bir işleyiş söz konusu bile değil. Bazı ticari mallarda KDV önceden yüzde 18 alınıyordu, bir düzenlemeyle bu oran yüzde 8’e çekildi. Mükellef, önceden ödediği KDV’nin farkını isteyebilir mi? İsteyemez.”

CHP'Lİ FAİK TUNAY HAREKETE GEÇMİŞTİ

2011 yılında bedelli askerlik yapanlar 30 bin TL ödemişti. Son bedelli uygulamasında 18 bin TL ödenecek olması arada 12 bin TL'lik bir fark oluşturdu. CHP'li Faik Tunay, bu farkın faiziyle geri ödenmesi için harekete geçmişti. Tunay, Meclis'e kanun teklifi verdi.

VARLIKLARINI SATMAK ZORUNDA KALDILAR

Kanun teklifinin gerekçesi olarak, 30 Bin TL’yi ödeyenlerin büyük zorluklar yaşadıklarını ileri süren Tunay, çoğunun ev, araç gibi varlıklarını sattığını anlattı.

FAİZİYLE GERİ ÖDENSİN

CHP'li Vekil, bu kapsamda, askerlik hizmetini yerine getirmiş olan yükümlülere, ödemeyi gerçekleştirdikleri gün dikkate alınarak, 12 bin TL'nin kanuni faizi ile birlikte ödenmesini istedi.

Bedelli için 30 bin ödeyene farkı geri ödenmeyecek