Behzat Gerçeker kimdir

Behzat Gerçeker kimdir

Müzik hayatına Ankara Devlet Konservatuarın başlayan Behzat Gerçeker, yüksek bölümünü İstanbul Devlet Konservuatarında tamamladı. Pavarotti, Domingo, Barry White, Goran Bregoviç gibi dünyaca ünlü birçok sanatçı ile çalışan Behzat Gerçeker, başarıyla dikkat çekmiştir. Gerçeker, Türkiye'de de ünlü isimlerle çalışmıştır.

İşte Behzat Gerçeker'in çalışmaları...

Profesyonel müzik yolculuğu başlarında Türkiye'de Leman Sam, Nükhet Duru, Nilüfer ve Kayahan gibi çok önemli müzisyenlerle çalışan sanatçı İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçı olduktan sonra soluğu Paris'te aldı. Paris'te modern müzik üzerine çalışmalarda bulunan Gerçeker ,Fransa'da Terry Canss ile çalıştıktan sonra, bir süre de Macaristan'da Macar etnik müzikleri üzerine araştırmalar yaptı. İstanbul Devlet Opera ve Balesinde dokuz yıl görev yaptı.

SANAT YÖNETMENLİĞİ DE YAPTI

Ülkemizde ve yurtdışında ünlü starlarla ENBE Orkestrası'nı yöneterek konserler veren Gerçeker son iki jenerasyona hitap eden dünyanın en iyi gitarcılarından Jose Feliciano ve Gloria Gayner'la verdiği konserler ile dikkatleri üzerine çekti. Halen ENBE Orkestrası şefliğini yürüten Gerçeker, çeşitli projelerde sanat yönetmenliği yaparak çalışmalarını yürütmektedir.