Bekçi köpeğini tüfekle öldüren kişinin cezası belli oldu
DHA

Bekçi köpeğini tüfekle öldüren kişinin cezası belli oldu

Kıyık Caddesi’nde bir inşaatın bekçi köpeği, önceki gün işçi Yüksel Kuanç tarafından av tüfeğiyle 5 el ateş edilerek öldürüldü.

GÖZALTINA ALINDI

Şantiye görevlilerinin ihbarı üzerine gelen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aynı gün Kuanç’ı güvenlik kameralarından kimliğini tespit ederek gözaltına aldı. Cumhuriyet Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Kuanç, köpeği kendisini ısırdığı ve oğluna saldırdığı için öldürdüğünü söyledi.

"ONU VURDUĞUMDA ORUÇLUYDUM"

Tasması olmayan köpeğin bağlanması için daha önce şantiye görevlileriyle defalarca konuştuğunu anlatan Kuanç, "Tasması ve aşıları olmayan köpek 11 yaşındaki oğlum ve bana saldırdı. Bu köpek beni ısırdı, şu anda yaralıyım. Beni ısırdıktan sonra oğluma yöneldi, parçalayacaktı. Defalarca söylememe rağmen bunu bağlamadılar. Canıma kastetti, öfkeme yenik düştüm. Onu vurduğumda oruçluydum. Bu mübarek Ramazan gününde beni iki türlü günaha soktu. Benim de hayvanlarım var, pişmanım elbette. Günah sahibi oldum. Ben o bölgede 2 yıldır geri dönüşümü olan malzemeleri toplayıp geçimimi sağlıyorum. Okullar tatil olduğu için gezdirmek amaçlı yanıma oğlumu da almıştım. Motosikleti oğlum kullanıyordu. Tüfek rahmetli oğluma aitti. Kullanmasını da bilmiyorum, tetiğe basınca ateş aldı" diyerek kendisini savundu.

Edirne'de bekçi köpeğine saldırı

1002 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

İfadesinin ardından serbest bırakılan Yüksel Kuanç hakkında Edirne Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Orman ve Su İşleri Edirne İl Şube Müdürlüğü tarafından Yüksel Kuanç’a av tüfeğiyle köpek öldürdüğü gerekçesiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 1002 lira idari para cezası kesildi.

Edirne'de köpeği pompalı tüfekle vuran adam konuştu

Bekçi köpeğini tüfekle öldüren kişinin cezası belli oldu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)