Bekir Ağırdır: Cemaat'in meselesi sadece din değilmiş

Konda Araştırma Şirketi Müdürü Bekir Ağırdır, 30 Mart seçim sonuçlarını en doğru bilen ve yorumlayan isimler arasındaydı.

"CEMAAT MEŞRUİYETİNİ DİNİ İNANCINDAN DEĞİL, SİYASİ GÜÇ ARAYIŞINDAN ALIYORMUŞ"

Yeni Şafak'a konuşan Konda Araştırma Müdürü Bekir Ağırdır, cemaatin uzun vadede kaybedeceğini belirterek, "Dindarlar gördü ki cemaat meşruiyetini dini inancından değil siyasi güç arayışından alıyormuş" dedi.

Bekir Ağırdır: Cemaat'in meselesi sadece din değilmiş

Bekir Ağırdır'ın röportajından alıntılar;

"CEMAAT MEŞRUİYETİNİ GÜÇ ARAYIŞINDAN ALIYOR"

"Cemaatin problemi daha büyük. Şimdiye kadar meşruiyetini samimiyetten ve din gibi safiyane bir amaç uğruna yapıyor oluşundan üretiyordu. Halbuki bu kavgada aldığı pozisyon ve aradığı güç siyasi. Bu, şimdiye kadar ördükleri hikayenin tümünün inkarı demek. İlk kez dindarlar da gördü ki cemaat meşruiyetini dini inancından, halisane duygularından değil, siyasi güç arayışından alıyormuş, hedefi varmış. Dolayısıyla cemaatin daha problemli bir konumda olduğunu düşünüyorum. İkincisi de sadece ülke hayrına değilmiş, başka ülkelerle ilişkileri hep başka amaçlar taşıyormuş. Sorular var ortada. Cemaat hep Peygamber yolunda hizmet dedi. E peki, niçin başka ülkelerde başka ittifaklar arıyor?

"NEDEN KAVGAYA GİRİYOR?"

'Neden siyasi meşruiyeti olan bir güçle, devletin merkeziyle bir kavgaya veya pazarlığa giriyor?' sorusunun cevabını vermesi gerekir. Bugün cemaat geçici mevziler kazanıyor olabilir. Üç bakan daha istifa ettirebilir ama uzun vadede topluma ve dünyaya kendini anlatmakta çok zorlanacağı, kaybedenin cemaat olacağı yönünde bir kanaatim var. Ya da cemaat de kendi içinde bu tartışmayı üretebilir. Geri çekilebilir, o ilk tanımladığı hikayeye uygun bir harekete dönüşür. Ya da siyasileşir, parti kurar. Ama aynen devam edemez. Ya geriye doğru çekilecek ya da başka bir siyasi alanda meşru bir kimlik edinecek."

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ