Bekir Bozdağ: Yargı mensuplarına tehdit ve şantaj var

Bekir Bozdağ: Yargı mensuplarına tehdit ve şantaj var

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI"

"İstanbul'da yürütülen soruşturma büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıya. Soruşturulan kişilerle ilgili iddialar nedir, deliller nedir bunların üzerinde durmak yerine; soruşturmayı yapanları, soruşturmayı yürüten hâkimleri, savcıları itibarsızlaştırma çabası var."

"BLOKAJ UYGULANIYOR"

"Orada hukukun dışına çıkmış hâkim ve savcılar varsa, hukukun onlar hakkında da işlemesi lazım. HSYK'da maalesef 3. Daire bu incelemeler konusunda büyük bir blokaj uyguluyor. Oradan bir himaye görüyorlar."

"TEHDİT VE ŞANTAJ VAR"

"Bir hâkim, soruşturmayı yönetenlere "Ekim'de HSYK seçimleri var, bu seçimlerden sonra düzen tersine olacak, sizden hesap sorulacak" anlamına gelen tehdit içeren mesajlar atıyor. Normal bir hukuk devletinde bu hâkimi orada bir saat oturtmazlar. Bu durumlarda HSYK sigorta görevini yerine getirmeli. Hangi hâkim, savcı hukuku araçsallaştırıyor, mensup olduğu ideolojinin, cemaatin ve tarikatın makamına dönüştürüyor, birilerinin kininin, intikamının aracı haline getiriyorsa HSYK yasaları uygulamalı. HSYK'da da bazı üyelerin blokajlarıyla karşı karşıyayız. (Söz konusu mesajı atan hâkimin Mehmet Karababa olduğu öğrenildi...)"

"YARGI GÜLEN'İN DEĞİL, MİLLETNİDİR"

Adalet Bakanı Bozdağ röportajının devamındaysa şunları söyledi:

"HSYK ile ilgili Türkiye'de çok ciddi eleştiriler var. Bu eleştirilerden HSYK'nın ben de başkanı olarak fevkalade rahatsızım. Çünkü bizim hâkim ve savcılarımız, milletin hâkim ve savcılarıdır. Savcılar Cumhuriyet adına savcılık yaparlar, hâkimler millet adına karar verirler. Eğer bir ülkede hakimler ve savcılar, Fethullah Gülen'in hakimleri, savcıları ya da başka bir Cemaatin hakimleri, savcıları olarak anılır hale gelmişse, işte orada yargının bağımsızlığından, hukuk devletinden, tarafsız ve bağımsız bir yargıdan bahsetme imkanı maalesef yoktur."

YARGIÇ VE SAVCILARA ÇAĞRI

"Gelin yargının üzerinden güç devşirmek isteyenlere, yargının üzerinden kin ve nefretlerini pompalamak isteyenlere, yargıyı kullanarak hesap sormak isteyenlere, Türk yargısını hukukun dışına çıkartıp Fethullah Gülen'in yargısı yapmak isteyenlere veya başka grupların, tarikatların, Cemaatlerin yargısı yapmak isteyenlere hep beraber biz Türk milletinin yargısıyız, biz sadece bu millet adına, hukuk adına görev yapıyoruz deyip tüm bunları reddedin."