Bekir Coşkun Cizre'yi Dersim'e benzetti
ensonhaber.com

Bekir Coşkun Cizre'yi Dersim'e benzetti

Cizre başta olmak üzere Silopi, Nusaybin ve Sur ilçelerinde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte PKK'ya karşı operasyonlar yapılıyor, hendekler bir bir kapatılıyor. Bekir Coşkun devletin PKK'ya yönelik operasyonlarıyla ilgili, Dersim katliamıyla suçlanan İnönü'den özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

Dersim Katliamı, yeni kurulan Cumhuriyet yönetiminin Dersim'de yaptığı operasyonlar ve neticeleri ile günümüze kadar sıcaklığını kaybetmeden konuşulan bir konu.

Son olarak Erdoğan Başbakan olduğu dönemde devletin Dersim'deki uygulamalarından dolayı özür dilemiş, yerlerinden yurtlarından olanların topraklarına yeniden kavuşabileceğinin müjdesini vermişti.

DERSİM YARADIR, TAMAM, PEKİ BUGÜNKÜ NE?

Sözcü yazarı Bekir Coşkun, Dersim katliamı üzerine yazdığı yazısında Güneydoğu'daki operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını ele aldı, "Dersim yaradır, tamam. Güneydoğu'da 44 çocuk öldü, peki bu ne?" diye sordu.

İşte Bekir Coşkun'un yazısındaki o bölümler:

“Bakıyorsun gidiyor Dersim’de ne yapıyor, sivil halkı, çocukları öldürüyor…” Demek ki bu yeni duydu, ta 1937 yılına kadar gidip Atatürk ve İnönü’yü Dersim’de çocukları öldürmekle suçluyordu… İşte; Güneydoğu’da ölenlerin 44’ü çocuk…

YAKALARINA 2015 MODEL DERSİM YAPIŞTI

Dersim yüreklerde yaradır, tamam. Ya bu?.. Sonuçta; yakalarına 2015 model bir “Dersim” yapıştı işte…

İNÖNÜ'DEN ÖZÜR DİLEMELİSİNİZ

Dün İnönü’nün ölüm yıldönümüydü… Özür dilemelisiniz!…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN