Bekir Coşkun kimdir

bekir coşkun

Bekir Coşkun, 1945 yılında Şanlıurfa’nın Merkez ilçesine bağlı Tülmen köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet Zeki Coşkun, annesininki Gümüşhaneli bir Osmanlı Ermeni’si olan Ümmühan Coşkun’dur. İlk ve ortaokulu Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’na yazıldı.

Gençlik yıllarında müziğe ilgi duyan Coşkun, bir dönem Zeki Müren’le sahne aldı. Ancak daha sonra bu işe devam etmedi.

GAZETCİLİK KARİYERİ

Yüksek Gazetecilik Okulu’nu bitirdikten sonra, 1974 yılında foto muhabiri olarak işe başladı. Devamında polis muhabirliği ve parlamento muhabirliği yaptı. 1978 yılında “Günaydın” gazetesinde yazmaya başladı. Günaydın’daki köşesinin adı “Dokuzuncu Köy”dü. 1987’de Sabah Gazetesi'nde “Onuncu Köy” başlıklı köşesini yazmaya başladı.

1993 yılında başladığı Hürriyet gazetesine 2009 yılında veda etti. Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihi itibarıyla HaberTürk gazetesinde yazılarına devam etse de, 20 Eylül 2010 itibariyle görevine son verildi.

"İLK BERTARAF EDİLEN BEN OLDUM"

HaberTürk’ten gidişi gürültülü oldu. Kovulmasıyla ilgili konuşan Coşkun, kendisini hükümetin işten attırdığını iddia etti ve “İlk bertaraf olan ben oldum.” dedi. Ayrılmasıyla ilgili olarak: “Altaylı, beni arayarak işime son verildiğini tebliğ etti. Altaylı, editörler ve Habertürk'ün sahibinin işime son verilmemesi konusunda son derece çaba sarf ettiğini biliyorum. Ancak, baskı çok yoğundu yapılacak bir şey yok. İlk bertaraf olan ben oldum. Bir ormanda yangın çıkarsa, o ormanda hiçbir canlı kalmaz, bütün canlılar yanar. Türkiye'de de bir orman yangını var. Bunu hep söyledim. Bu yangın devam ediyor, bu gidişle de ormandaki yangın gibi herkesi yakacak." Dedi.

HaberTürk kanadından cevap ise gecikmeden geldi: Turgay Ciner, Bekir Coşkun'un bir medya sitesinde çıkan demecine çok kızdı. Coşkun, bu demecinde "Bana tebligat gönderilmesini bekliyorum." demişti. Ciner'in, "Bana medya üzerinden baskı yapıyor, mesaj gönderiyor" diyerek, kovulması talimatını verdiği iddia edildi.

ÖNCE CUMHURİYET SONRA SÖZCÜ

Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde başladığı Cumhuriyet gazetesinde “Onuncu Köy” adlı köşesinde yazılarına devam etti. Ancak Cumhuriyet gazetesinde de tutunamayıp görevinden ayrıldı. 14 Mart 2013 tarihinden itibaren “Sözcü” gazetesinde yazmaya devam etmektedir.

ERDOĞAN’LA POLEMİĞE GİRDİ

Coşkun, başlığı "O benim 'cumhurbaşkanım' olmayacak" olan köşe yazısı yazdı. Abdullah Gül'ün şeriat yanlısı biri olduğunu ve bunun geçmişte sarf ettiği sözler ile sabit olduğunu ifade eden yazısına, Başbakan Erdoğan “İstemeyen vatandaşlıktan çıkar!” cevabını verdi. Buna cevap olarak, 2 Ağustos 2007 tarihinde Başbakan Erdoğan'a “Gidecek yerim yok” yazısı ile cevap vermiş, basına verdiği bir demecinde de “Nereye gideyim? Deve versin Arabistan'a gideyim” demişti.

KİTAPLARI

-Dövlet

-Avukatımı İstiyorum

-Pako'ya Mektuplar

-Ben Pako